De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportdinsdag, 25 maart 2014

Spelregelbewijs bij B-junioren om te mogen voetballen
Leeuwarden | Met ingang van komend seizoen zullen tweedejaars B-junioren het officiële KNVB spelregelbewijs moeten halen om te mogen blijven voetballen. Het is één van de maatregelen die in het kader van het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ door de voetbalbond voor het seizoen 2014-2015 is ingevoerd. Daarover zijn de afgelopen week de amateurclubs in heel Nederland ingelicht.
Tegelijkertijd is de website www.voetbalmasterz.nl begin vorige week gelanceerd. Daar kunnen B-junioren nu al terecht om een vijftal oefenlevels te doorlopen. Vanaf augustus 2014 moeten tweedejaars B-junioren via een eindtoets het spelregelbewijs zien te verdienen. Die eindtoets bestaat uit twintig vragen over spelsituaties, waarvan er tenminste zestien vragen goed moeten worden beantwoord. De toets dient voor 1 januari 2015 met goed gevolg te worden afgelegd, anders is de betreffende persoon niet speelgerechtigd voor het seizoen 2015-2016.
De B-junioren zijn zelf verantwoordelijk om de toets te halen, maar zullen daarbij geïnformeerd, geïnstrueerd en gemotiveerd moeten worden door hun eigen vereniging. ,,De KNVB beseft heel goed dat het bij dit soort grote en ingrijpende maatregelen .....
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties