De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Regiodinsdag, 1 juli 2014

Ja-stem voor koopzondag valt verkeerd
Dokkum - De proef met een koopzondag in Dokkum - vanaf komende week - heeft de ChristenUnie in Dokkum een stroom van reacties opgeleverd. Veel leden van de achterban snappen niets van het stemgedrag van hun partij.
,,Suver krekt haw ik noch ien oan de doar hân dy't der mear oer witte woe. En ek ús wethâlder is der snein yn de tsjerke op oansprutsen", aldus fractievoorzitter Rein Ferwerda. De meeste reacties zijn negatief. Een aantal ondernemers is juist blij met de kans die de partij geeft aan de koopzondag. Vanwege de stroom aan reacties kwam de ChristenUnie gisteravond met een toelichting.
De proef met de koopzondag is afgesproken in het coalitieakkoord. ,,In swierweagjende konsesje oan de FNP", aldus Ferwerda. De FNP wilde graag een koopzondag, onder meer om tegemoet te komen aan de vraag van toeristen. Ondernemers zien er een troef in om de omzet te verhogen. Afgesproken is dat de winkels tot en met 1 oktober volgend jaar een keer per maand open mogen.
,,Wy wolle as koalysjepartner betrouber węze", zegt Ferwerda. Bovendien waren er afspraken gemaakt met de ondernemers. Die hebben bij wijze van compromis voorgesteld dat de winkels alleen 's middags opengaan, om de kerkgang niet te verstoren. Dat het CDA ondanks dat tegen stemde, vindt Ferwerda daarom een teleurstelling.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Jan van der Veen, Wouterswoude - donderdag, 3 juli 2014


regio
Familieberichten
Advertenties