De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Analysezaterdag, 6 september 2014

Column Ten Rouwelaar: Liefde niet ruilen voor paar centen
De rust is wedergekeerd in Breda. Heerlijk! Na onze 6-2-overwinning in een oefenduel met Lierse SK hebben we drie dagen vrij gekregen. Die zijn gelijk goed begonnen met een teamuitje. Lekker eten en daarna een biertje pakken in de zon van Breda. Wat wil je nog meer?
Toch heeft de teruggekeerde rust weinig te maken met die paar extra vrije dagen. Ik geniet vooral van het feit dat de transferperiode voorbij is. Weg is de onzekerheid over komende of vertrekkende spellers, weg is de onrust rondom het elftal en weg zijn de telefoontjes van mensen die willen weten wat ik nu precies van de nieuwe NAC-selectie vind.
Ondertussen ben ik wel gewend aan die halfjaarlijks terugkerende carrousel van geruchten, meninkjes en grote geldbedragen. Nieuw was echter dat ik zelf dit jaar weer volop meedraaide in die aparte kermis. De laatste jaren kreeg ik het idee dat clubs dachten dat ik vastgeroest zat aan NAC, maar net op het moment dat ik het niet meer verwachtte was er toch ineens weer volop interesse.
Het begon met de vermeende belangstelling vanuit Amsterdam. Een bepaald medium had mijn naam deze zomer opgenomen in een lijstje met potentiële opvolgers van keeper Kenneth Vermeer bij Ajax, waarna mijn telefoon dagenlang roodgloeiend stond. Opvallend: een van de weinige plekken van waaruit ik geen telefoontje kreeg was de ArenA.
Toch zorgde Ajax ervoor dat ik een niveautje lager in de transfercarrousel toch volop in de belangstelling kwam. In Amsterdam moest Diederik Boer de naar Feyenoord vertrokken Vermeer opvolgen, waarop Zwolle - Boers oude club - vorige week uiteindelijk bij mij aanklopte.
Een bijzonder gevoel. In het seizoen 2004/2005 keepte ik al eens bij Zwolle. Sindsdien is de club uitgegroeid van eerstedivisionist tot een spectaculaire speler in de eredivisie. Uit hun aanbieding sprak veel vertrouwen. Ik kon me financieel goed verbeteren en zou bovendien de mogelijkheid krijgen opnieuw met Ron Jans te werken. Hij was al eens mijn trainer bij Emmen en Groningen. Samen met Hennie Spijkerman vind ik hem de beste oefenmeester die ik tijdens mijn carričre gehad heb. Daar kwam nog bij dat we afgelopen weekeinde tegen Zwolle speelden. Het maakte de keuze er niet eenvoudiger op.
Omdat ik NAC ruim voor de transferdeadline van maandagavond duidelijkheid wilde geven, heb ik mezelf zondag een paar vragen gesteld om duidelijk te krijgen wat ik nu eigenlijk wilde. Na 'wat maakt NAC speciaal?' was ik eruit. 19.000 toeschouwers die tweewekelijks voor ons klaar staan, hoe goed of slecht de prestaties ook zijn: dat wilde ik niet opgeven voor een paar extra centen. Het klinkt misschien vreemd in deze tijden, maar clubliefde heeft de doorslag gegeven. Ik zou bij NAC blijven.
Het einde van de transferperiode betekende een opluchting. Ik werd een beetje onrustig van alle belangstelling. Vooral de constante vraag of je wel de juiste keuze maakt, zorgt voor twijfel.
Daarom kan ik me goed voorstellen hoe onrustig de laatste weken voor Kenneth Vermeer moeten zijn geweest. Hij koos voor zichzelf. Besloot van Ajax naar Feyenoord over te stappen zodat hij zelf basisspeler kon worden bij een club die voor het landskampioenschap speelt. De emoties die met die gevoelige transfer gepaard gaan, nam hij voor lief. Een buitengewoon knappe beslissing. Vooral omdat je weet dat hij zowel in Amsterdam als Rotterdam voorlopig niet meer rustig over straat kan.
Dat kan ik in Breda gelukkig wel. Ook omdat we bij NAC heel aardig aan de competitie zijn begonnen. We voetballen vooralsnog leuker dan vorig seizoen en dat was precies wat we voor ogen hadden. Hopelijk kunnen we die goede lijn doortrekken. Dan krijgen we tijdens de volgende interlandweek misschien geen drie, maar zelfs vier dagen vrij. Al loop ik natuurlijk wel het risico dat goede prestaties met NAC mijzelf tijdens de winterstop opnieuw een onrustige transferperiode bezorgen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

analyse
Familieberichten
Advertenties