De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodinsdag, 9 december 2014

24 december is D-day voor De Sionsberg
Dokkum - Uiterlijk 24 december wordt duidelijk of er een doorstart komt van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Momenteel zijn er drie geÔnteresseerde partijen voor een overname. Als geen enkel plan haalbaar is, wordt de patiŽntenzorg vanaf maandag 29 december afgebouwd.
De termijn heeft alles te maken met het ontslag van de ongeveer 250 personeelsleden. Afgelopen weekeinde zijn de ontslagbrieven de deur uit gegaan. De opzegtermijn is vier tot zes weken. ,,Dat betekent dat de zorg uiterlijk tot begin januari kan worden geleverd", aldus curator Hans Silvius van De Haan Advocaten en Notarissen. Voor die tijd moeten alle patiŽnten worden overgedragen aan andere specialisten.
Het besluit betekent dat de polikliniek nog open is tot 24 december voor geplande afspraken. Operaties en opnamen vinden niet meer plaats. ,,Dit heeft er alles mee te maken dat wij als curatoren de medische veiligheid niet kunnen garanderen", aldus Silvius.
Een eventuele overnamekandidaat moet ook nog contracten afsluiten met zorgverzekeraars. Silvius doet geen uitspraken over de kans van slagen van de doorstartplannen. Ook wil hij niet zeggen wie interesse hebben in een overname van het failliete ziekenhuis.
Binnen de regio is een sterke lobby gaande van gemeenten om een proef te doen met kleinschalige ziekenhuiszorg.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties