De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodinsdag, 6 januari 2015

Rottevalsters moeten voortaan tien kilometer rijden om te pinnen
Rottevalle - De enige pinautomaat die Rottevalle rijk is, wordt weggehaald. Een onveilige ligging, te weinig transacties (33.000 per jaar) en de veroudering van de automaat zijn redenen om hem te verwijderen, aldus Grecor de Vries, directeur Particuliere en Private Banking van de Rabobank Drachten Friesland Oost.
Dorpsbelang Rottevalle heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de automaat te behouden. 70 tot 80 procent van de inwoners van het dorp zit bij de Rabobank, aldus voorzitter Rinze Bargerbos van Dorpsbelang. ,,We hebben een brief geschreven naar de gemeente Smallingerland, die heeft het besproken tijdens de gemeenteraad maar verder hebben we er niets meer van gehoord. En nu is het te laat. Eigenlijk zouden we iedereen moeten oproepen om over te stappen naar een andere bank, dan zouden we een klap uitdelen aan de Rabobank. Maar dat is ook weer overdreven, dat doen we niet."
Volgens De Vries van de Rabobank zijn er genoeg alternatieven voor de dorpsbewoners om aan geld te komen. ,,Mensen kunnen gebruik maken van de geldservice, waarbij ze telefonisch of online geld bestellen. Dat komen we dan langsbrengen. Ze kunnen ook geld pinnen bij de bakker, en natuurlijk ook in Surhuisterveen of Drachten."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Grecor de Vries kan het mooi vertellen.
33000 transacties: stel de helft pint nu bij de bakker gemiddeld 50 euro per transactie. Dat is gemiddeld per week 16000 euro.

Waar moet dan de bakker dat geld pinnen?

J Posthumus, Rottevalle - woensdag, 7 januari 2015


regio
Familieberichten
Advertenties