De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodinsdag, 6 januari 2015

Sionsberg gaat in afgeslankte vorm verder
Dokkum - De Sionsberg kan verder dankzij drie investeerders: de Drachtster ouderenzorgorganisatie ZuidOostZorg (actief in de ouderenzorg), DC groep en het Cardiologisch Centrum Nederland (CCN).
De overname betekent dat er tachtig tot honderd banen behouden blijven. ,,Vertaald naar personen betekent dit dat iets minder dan de helft aan het werk kan blijven", aldus curator Hans Silvius. ,,Aangezien de klinische afdeling in zijn geheel verdwijnt, is dit een enorme meevaller."
Het behoud van werkgelegenheid was voor de curatoren een belangrijke reden om te kiezen voor dit plan. Daarnaast beoordelen de curatoren de ideeŽn als ,,innovatief, krachtig en haalbaar".
De Sionsberg wordt omgevormd tot een 'transmuraal centrum' en omvat huisartsenzorg (met 24 uurszorg), een spoedapotheek, een anderhalvelijnscentrum (ontwikkeld door ZuidOostZorg), een diagnostisch centrum (DC groep) en een polikliniek met eventueel dagbehandeling (CCN). Silvius wil niet zeggen welk bedrag gemoeid is met de overname van De Sionsberg.
In het afgeslankte ziekenhuis blijven in elk geval de specialismen cardiologie, interne geneeskunde, neurologie, radiologie en de laagcomplexe chirurgie vertegenwoordigd. Mogelijk komen daar nog specialismen bij, maar het is nog niet bekend welke. Zorgverzekeraar De Friesland heeft toegezegd de nieuwe zorgaanbieder te contracteren.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties