De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportvrijdag, 13 februari 2015

Gevoelige nederlaag volleybalsters Sneek
Sneek - VC Sneek heeft gisteren op weg naar de ontknoping van het seizoen een gevoelige nederlaag moeten incasseren. De volleybalsters van coach Petra Groenland, die nog in de strijd om zowel de landstitel als de beker verwikkeld zijn, werden gisteren in het inhaalduel met Alterno pootje gehaakt: 1-3 (22-25, 25-23, 23-25, 22-25).
Door Ernst Slagter
Het duel met Alterno was voor Sneek het voorlaatste reguliere competitieduel. Zondag maakt de equipe van Groenland nog een uitstapje naar Eurosped in Oldenzaal, maar omdat Sneek zich al lang en breed heeft geplaatst voor de play-offs, zullen de gedachten van de vrouwen langzamerhand al bij volgende week zaterdag zitten.
Dan immers wacht voor de titelverdediger in de Landstede-hal in Zwolle het eerste duel in de Final Four tegen topdivisionist Taurus. Hoewel Sneek voor die ontmoeting op papier de absolute favoriet is, waarschuwde Groenland onlangs al voor het gevaar van onderschatting van de onbevangen club uit Houten, waar de in december aangetrokken Carlijn Jans van afkomstig is.
Maar hoezeer die confrontatie al door de hoofden mocht spoken: met Alterno hadden Groenland en co voor hun gevoel nog een appeltje te schillen. De Apeldoornsters maakten een klein maand geleden in Sneker ogen dankbaar gebruik van 'code geel' vanwege de weersomstandigheden en die late afmelding wekte de nodige wrevel onder de Waterpoort.
Furieus
Sneek mocht vervolgens een alternatieve datum uitkiezen. Die werd dus op gisteren bepaald, waardoor Alterno overuren maakte. Woensdag keerde de regerend landskampioen namelijk nog onverrichter zake terug van de uitwedstrijd bij Sliedrecht Sport (3-1 verlies). Ondanks die inspanningen en reisuren bleken de gasten in de Sneker Sporthal echter allesbehalve uitgeblust.
Het begin van het duel was nog wel voor Sneek. De thuisploeg ging furieus van start en leek met een 10-3 voorsprong alvast een voorschot op een eerste setwinst te nemen. Maar Alterno vocht zich terug, nam het initiatief over en trok de openingsset alsnog naar zich toe met 22-25.
De rest van dit verhaal lees je in het Friesch Dagblad van vandaag of via de webeditie (kijk elders op deze site)

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties