De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiovrijdag, 13 februari 2015

Oproep aan boeren om geen mest uit te rijden
Leeuwarden - Boeren die geplaagd worden door muizen worden opgeroepen zorgvuldig om te gaan met mest uitrijden. Het liefst hebben belangenorganisatie LTO, Wetterskip Fryslân, de provincie Fryslân en de Actiegroep Muizenschade dat de landbouwers zo lang mogelijk wachten met het injecteren van mest op beschadigde percelen.
De muizengangen en het ontbreken van de grasmat zorgen ervoor dat het land de mest slecht kan vasthouden. Uitspoeling van meststoffen kan het water in de watergangen en meren ernstig vervuilen, waarschuwt het waterschap. Ook voor de boeren is het ongunstig, omdat het wegspoelen van mest verspillend is. Mest uitrijden mag weer vanaf maandag.
De boeren riepen een week eerder nog op om eenmalig bovengronds mest te mogen uitrijden om zo de muizen te verdelgen. Die oplossing geniet niet bepaald de voorkeur van Wetterskip Fryslân, laat woordvoerster Hanneke Nieuwenhuis weten. Welke oplossing het waterschap wel voorstaat kan ze niet zeggen. ,,Alle betrokken partijen doen momenteel onderzoek naar de beste oplossing."
Meer hierover in de papieren krant van 13 februari 2015

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties