De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiodinsdag, 24 februari 2015

Serie over waterschapsverkiezingen in Friesch Dagblad
Leeuwarden - Net als rond de verkiezingen voor Provinciale Staten brengt het Friesch Dagblad vanaf vandaag een onregelmatig verschijnende artikelenserie over de verkiezingen voor het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân.
De Statenserie loopt al een paar weken; vandaag worden de eerste vijf van tien deelnemende partijen aan de waterschapsverkiezingen voorgesteld. In de aanloop naar de verkiezingen, die op dezelfde dag en op dezelfde wijze als de Statenverkiezingen plaatsvinden, worden diverse artikelen over waterbeheer gepubliceerd. Vandaag worden de lijsten 1 tot en met 5 gepresenteerd: Water Natuurlijk, PvdA, CDA, Lagere Lasten Burger, en Bedrijf, Boer en Burger.
Bij de verkiezingen op 18 maart worden achttien van de 25 zetels in het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân democratisch bepaald. Zeven zetels zijn al ingevuld. Die 'geborgde' zetels zijn voor vertegenwoordigers van LTO Noord (twee), de Nederlandse Melkveehoudersvakbond en de Nederlandse Akkerbouwvakbond regio Noord (samen één), het Bosschap (twee) en de Kamer van Koophandel (twee).
Lees de eerste aflevering in de papieren krant van 24 februari 2015

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties