De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Regiovrijdag, 15 mei 2015

Friese havens maken vuist naar Randstad
Drachten - De binnenhavens in Sneek, Heerenveen/Akkrum, Leeuwarden en Drachten moeten samen met de zeehaven in Harlingen een sterkere vuist maken naar de havens van Rotterdam en Amsterdam. Dat is het doel van de vier gemeenten Súdwest-Fryslân, Heerenveen, Leeuwarden en Smallingerland. Ze stellen een onderzoek in naar de mogelijkheden voor samenwerking.
Op het Friese vasteland zijn in totaal twintig havenplaatsen, variërend van groot (Harlingen) tot klein (Stroobos). Op dit moment werken die havens nagenoeg niet samen. ,,Dat leidt tot versnippering van beleid, geen herkenbaarheid van de regio en geen gezamenlijke dialoog richting de zeehavens", aldus de gemeenten in een memo.
Volgens de vier Friese gemeenten gaan steeds meer kleinere Nederlandse havens op in een samenwerkingsverband, zoals in de provincie Groningen en bij de havens van Meppel, Zwolle en Kampen. Ze stellen dat het veel voordelen zou bieden als in Fryslân ook zo'n samenwerking van de grond komt. Voorbeelden hiervan zijn dat ze dan promotionele activiteiten op elkaar kunnen afstemmen, gegevens gezamenlijk monitoren en gezamenlijk afspraken maken voor havengeld. Daarmee wordt de herkenbaarheid groter van de Friese havens.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties