De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportmaandag, 15 juni 2015

De Jong blijft Van der Steen net voor in Fries één-tweetje
Loppersum - Jannick de Jong heeft zaterdag de internationale grasbaanraces van Loppersum op zijn naam geschreven. De topfavoriet uit Gorredijk voldeed daarmee aan de verwachtingen, maar het kostte de nodige moeite. Henry van der Steen (Oudebildtzijl) eindigde in het Groningse dorp achter zijn provinciegenoot als tweede.
De Jong kende in de eerste heat in Loppersum een uitvalbeurt, waardoor een finaleplaats op de tocht stond. Door de tweede en derde heat te winnen en vervolgens ook de B-finale plaatste de Fries zich alsnog voor de A-finale. Daarin ging Mark Beishuizen (Stadskanaal) er vroeg vandoor, met De Jong en Van der Steen in zijn kielzog. Die passeerden hem nog, waardoor het een Fries één-tweetje werd op Groningse bodem. Achter De Jong en Van der Steen eindigde Romano Hummel als derde, voor Beishuizen en de Duitser Christian Hülshorst.
De internationale specials maakten deel uit van het bijprogramma, want in Loppersum draaide het vooral om de halve finale van de Europese kampioenschappen zijspanracen. Daarin ging de eindoverwinning naar Dennis Noordman en zijn bakkenist Patrick Kremer.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties