De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiozaterdag, 18 juli 2015

Sherman en Vali bieden Leeuwarden Antilliaanse funchi
Leeuwarden - ,,Ik dacht: we gaan gewoon beginnen." Zo simpel kan het zijn volgens Sherman Martha. Samen met zijn broer Vali kookt hij sinds maandag Antilliaanse maaltijden in het Bewonersbedrijf Heechterp aan de Larixstraat in Leeuwarden.
Ze runnen een maaltijdservice onder de naam Martha's Krioyo. Krioyo is een Papiaments woord. ,,Krioyo is de moeder van de Antilliaanse keuken", legt Sherman uit, terwijl hij de pannen op het vuur in de gaten houdt. Zoiets was er nog niet in Leeuwarden, ervoeren Sherman en Vali. ,,In de grote steden als Amsterdam en Rotterdam wel, daar kun je genoeg Antilliaanse maaltijden krijgen. Maar hier? Niks."
Zowel Sherman als Vali waren al een tijdje werkloos. Ondanks hun opleidingen tot schilder en lasser lukte het de beide broers niet om aan een baan te komen, ookal is er een tekort aan lassers. Het woord discriminatie wil Sherman niet direct in de mond nemen, maar het vermoeden dat zijn Antilliaanse afkomst in ieder geval niet in zijn voordeel was, is er wel. ,,Het heeft geen zin om te blijven wachten, dus bedachten we dat wij samen zouden gaan koken. En dus gingen we op zoek naar een plek."
Via Menno Schotanus van het Frontlijnteam in Heechterp konden ze terecht in de keuken van het Bewonersbedrijf. Een professionele keuken die tot nog toe niet veel werd gebruikt. Sherman en Vali begonnen deze week klein met vijftien maaltijden, af te halen tussen vier en acht bij het Bewonersbedrijf. De vraag vooraf was: is er wel belangstelling? Komen er ook echt mensen een maaltijd afhalen? Die vijftien maaltijden waren in mum van tijd uitverkocht. ,,Het gaat echt als een sneltrein. Maandag begonnen we en waren we meteen uitverkocht. En dinsdag en woensdag ook. Te gek!" Het gaat een beetje via mond-tot-mondreclame en via Facebook."
Lees het hele verhaal in de papieren krant van 18 juli 2015

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties