De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Economiedonderdag, 17 september 2015

Friezin genomineerd als Europees ambassadeur van champagnes
Tirns - Al jaren is Hinke de Jong bedrijfsmatig geďnteresseerd in champagne. De oud-inwoonster van Tirns mag nu Nederland vertegenwoordigen bij de Europese wedstrijd van Champagne-Ambassadeurs. Het is voor de ambitieuze Friezin een bevestiging van de koers die ze met haar bedrijf Brouzje in Amsterdam heeft ingezet. Begin deze maand won ze de Nederlandse finale van de achtste editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. ,,In de afgelopen jaren heb ik al heel veel kennis opgedaan op het gebied van de champagnewijnen, de productie en de achtergronden. Het is prachtig dat ik in Nederland heb gewonnen. Nu ik naar de Europese finale mag, verwacht ik echter nog heel veel bij te leren", zegt Hinke de Jong (41) uit Tirns, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam.
De interesse voor de speciale wijnen uit de Franse Champagnestreek is bij haar langzaam ontstaan. Zoals sommige wijnen jaren tijd nodig hebben om op een goede smaak te komen, duurde het ook bij haar een poos voor ze zich onafhankelijk wijnprofessional mocht noemen. ,,In 2003 ben ik ruim een jaar op wereldreis geweest. Voornamelijk over het zuidelijk halfrond. Daar had ik ook mijn eerste echte kennismaking met de wijnbouw en druiventeelt. Naderhand werd het in ieder land waar ik kwam een vast onderdeel van mijn programma: kennismaken met plaatselijke wijnbouw."
Na terugkeer in Nederland moest en zou ze ook de Europese wijnbouw leren kennen. ,,Je hebt in dit werelddeel zo veel mooie wijngebieden en dan ook nog relatief vlakbij. En dus ging mijn volgende reis naar de Champagne om boeren te bezoeken en meer te weten te komen over de plaatselijke wijnbouw."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 17 september

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties