De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Regiodonderdag, 26 november 2015

Derde Herbergierhuis van Fryslân komt in Harlingen
Harlingen - Het voormalige schoolgebouw aan de Rozengracht wordt aangekocht door De Bouwvereniging Harlingen, zegt Petra van der Wier, manager bij de woningcorporatie. Volgens haar heeft De Bouwvereniging al een koopovereenkomst gesloten met de huidige (particuliere) eigenaar van het gebouw.
De Bouwvereniging gaat het schoolgebouw verhuren aan De Drie Notenboomen, de zorgorganisatie die het Herbergierconcept heeft bedacht. In het gebouw komen vijftien appartementen voor dementerende ouderen.
De Bouwvereniging en De Drie Notenboomen praten al een aantal jaren met elkaar over een zorgvoorziening in Harlingen, zegt Van der Wier. ,,Het past binnen onze opgave te zorgen voor goede woonplekken voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Daarom willen we graag meewerken", aldus Van der Wier.
Volgens Van der Wier is de oude school uitermate geschikt voor bewoning. ,,Het is een gemeentelijk monument, een echte blikvanger." Vanwege de gemeentelijke monumentenstatus voert De Bouwvereniging gesprekken met de gemeente Harlingen. ,,Het pand zal hier en daar moeten worden aangepast. Dat moet uiteraard volgens de regels gebeuren."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 26 november

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties