De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiodonderdag, 26 november 2015

De Fryske Marren wil snel beter leerlingenvervoer
Joure - De uitvoering van het nieuwe leerlingenvervoer in De Fryske Marren moet snel verbeteren. Het naar school brengen van kwetsbare kinderen verloopt op dit moment stroef en dat is niet acceptabel. Dat stelde een meerderheid van de gemeenteraad gisteravond tijdens de raadsvergadering. Een minderheid was zelfs van oordeel dat het hele beleid van tafel moet.
Het leerlingenvervoer in De Fryske Marren is al maanden onderwerp van discussie. Het nieuwe beleid ging na de zomervakantie in en leidde tot veel onrust. Het vervoer is bedoeld voor kinderen met een beperking, die passend onderwijs krijgen. Onderdeel van de nieuwe regeling is het invoeren van centrale opstapplaatsen voor leerlingen die met gemeentelijk vervoer (taxi, busje) naar school worden gebracht.
Een aantal van de betrokken ouders protesteerde tegen de invoering van de centrale opstapplaatsen. Sommigen dienden een bezwaarschrift in. Verontruste ouders en sympathisanten zamelden bovendien 1200 protesthandtekeningen in. Volgens de bezwaarmakers raken veel van de betrokken kinderen in paniek nu ze niet meer van huis worden afgehaald. De kinderen hebben behoefte aan vaste patronen en daarvan zou geen sprake meer zijn.
Een raadsmeerderheid stelde gisteravond dat het beleid kan worden gehandhaafd. Volgens FNP, CDA, ChristenUnie en D66 zijn er echter wel verbeterpunten, die ze vastlegden in een aangenomen motie. In de motie wordt het college opgeroepen ervoor te zorgen dat de centrale opstapplekken veilig en beschut zijn. Daarover wordt nu door ouders geklaagd.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 26 november

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties