De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Regiodonderdag, 17 december 2015

Staten stemmen in met Friese universiteit
Leeuwarden - Provinciale Staten hebben gisteren in brede meerderheid ingestemd met de vestiging van een Friese faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in Leeuwarden. Daarmee investeert de provincie 17,8 miljoen euro in de opvolger van University Campus Fryslân. ,,Dit is de kroon op het Friese onderwijslandschap, zei een trotse gedeputeerde Sander de Rouwe.
Met het besluit van de Staten is de weg vrij voor de vestiging van een residentieel University College met op termijn zeshonderd bachelorstudenten, tien masteropleidingen met opgeteld circa 400 studenten en vijftig onderzoeksplaatsen voor promovendi.
Ondanks de brede steun voor het plan waren er ook kritische noten. Verschillende partijen spraken de vrees uit dat de dominante positie van de RUG in Leeuwarden, nadelige gevolgen heeft voor de bestaande kennisinstellingen in de hoofdstad, zoals Wetsus en de Fryske Akademy. De Rouwe zag dat anders. ,,Zij zullen hierdoor juist sterker worden. Het is en blijft een stevig netwerk en dat krijgt een impuls. De RUG steekt substantieel haar nek uit en steekt er behoorlijk veel geld in."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 17 december

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties