De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Sportdonderdag, 17 december 2015

VC Sneek uitgeschakeld met een lach
Sneek - VC Sneek heeft gisteravond met een lach afscheid genomen van het Europese volleybal. Het Russische Zarechie Odintsovo was een maatje te groot voor de ploeg van coach Petra Groenland, die de setwinst koesterde (1-3).
Door Bert Kalteren
Dat het op dat moment al 0-2 in sets was en het duel wat betreft de Europese regels al was beslist, deed niets af aan de prestatie van de Sneker volleybalsters, die de zinderende derde set met 33-31 naar zich toetrokken. ,,Daarin hebben we de mooiste dingen laten zien en dat doet je toch goed", bekende midspeelster Carlijn Jans. ,,Het is geen schande om van zo’n team te verliezen en ik denk dat we met setwinst het maximale eruit gehaald hebben", aldus aanvoerster Fenna Zeinstra.
Het werd gisteravond in de Sneker sporthal voor eigen publiek een 1-3 (22-25, 8-25, 33-31 en 21-25) nederlaag. Daarmee eindigde het avontuur in de Challenge Cup, het derde Europese niveau, voor Sneek op de drempel van de achtste finales. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit niveau gewoon te hoog gegrepen is, want Odintsovo is - ondanks de bescheiden rol dit seizoen in de Russische Superleague - zowel financieel als kwalitatief veel beter.
In die zin is er niet zo veel veranderd in vergelijking met 25 jaar geleden, toen de Oost-Europese clubs voor het toenmalige Olympus meer dan eens een struikelblok vormden. Het Europese avontuur was voor de speelsters in ieder geval een mooie beloning voor de geleverde prestaties en een zinvolle ervaring. ,,In de Nederlandse competitie is er altijd wel een zwakke plek, maar die hebben zij gewoon niet", zei Zeinstra. ,,Dit verveelt nooit, dus wat mij betreft mag het volgend jaar weer. Ik heb in Moskou genoten en heb vandaag weer enorm genoten."
Het was gisteravond de eerste keer dat een Russische ploeg Sneek aandeed. En keer eerder stond Olympus tegenover Urallotschka Sverdlovsk, maar het thuisduel werd ruim 26 jaar geleden afgewerkt in sporthal De Trije in Franeker. ,,Ik ben trots op de veerkracht en de vechtlust van de meiden", roemde coach Groenland haar team na afloop.
In de eerste set maakte VC Sneek - De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties