De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportzaterdag, 1 oktober 2016

Alarmfase n bij verliezend Cambuur
Maastricht - SC Cambuur is gisteravond tegen alweer de vierde nederlaag van het seizoen aangelopen. In Maastricht waren er geen excuses, de Leeuwarders brachten simpelweg te weinig tegen MVV en gingen terecht onderuit (2-1). Alarmfase n bij Cambuur.
Piet Jan Nauta
Want op deze manier gaat Cambuur niet veel punten pakken dit seizoen. Ter illustratie: het hele eerste halfuur van de wedstrijd vuurde Cambuur geen enkele bal af op het doel van MVV, maar nadat Ninos Gouriye eens de trekker overhaalde, leek Cambuur het te begrijpen. Je moet schieten om te kunnen scoren. Ricardo Kip kwam een halve minuut later opnieuw in de gelegenheid om te schieten, deed dit met een bekeken stift en het was raak voor de Leeuwarders.
Tot die 36e minuut was het duel tussen de nummers zes en negen van de eerste divisie het aanschouwen nauwelijks waard. Het spel was van een bedenkelijk niveau, waarin Cambuur hetzelfde etaleerde als in de voorbije acht speelronden. Risicoloze balletjes breed, geen creativiteit op bepalende momenten en niet de absolute wil om een doelpunt te maken.
Het had daarin geluk dat de thuisploeg uit Maastricht er eigenlijk ook maar een potje van maakte. Waar Cambuur vaak te weinig risico in het spel legde, deed met name de defensie van MVV dat wel eens te vaak. Cambuur mocht het zichzelf aanrekenen.
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties