De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportzaterdag, 1 oktober 2016

Wichers gaat op NK weer voor goud
Groningen - In 2013 werd judoka Jennifer Wichers Nederlands kampioen. Vandaag doet de geboren Burgumse in Topsportcentrum Almere opnieuw een gooi naar de nationale titel in de klasse tot 63 kilogram.
Alle Jent van der Meulen
Of we bij Het Concerthuis af kunnen spreken, want in dat koffietentje zit het fijn en serveren ze lekkere koffie. Ze kan het weten, want inmiddels woont Wichers al bijna tien jaar in hartje Groningen. Op haar vijftiende verliet ze het ouderlijk huis in Burgum, om zich volledig op haar sportcarrière te storten. Het maakte haar al vroeg volwassen. Momenteel traint ze acht tot twaalf keer per week, anderhalf tot twee uur lang. Op een van haar spaarzaam vrije ochtenden bestelt ze een cappuccino en spreekt openhartig over de onrust binnen de nationale judowereld, haar Olympische droom en het NK judo.
Om het niveau omhoog te krikken, heeft de Judo Bond Nederland besloten om alle topjudoka´s in één nationaal trainingscentrum in Papendal onder te brengen. Nu trainen de beste judoka´s nog op verschillende locaties in het land, maar de bond kiest nu dus voor één centrale plek waar ze niet alleen moeten trainen, maar ook leven.,,Ik ben echt ...
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties