De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Sportdinsdag, 27 december 2016

SC Cambuur verloor veel in 2016, maar wist wel de lach opnieuw te vinden
Het is zondag 3 januari 2016. Ergens boven Frankrijk, tien kilometer hoog in de lucht, vliegt de selectie en staf van SC Cambuur. Op weg naar het trainingskamp in Portugal. En op weg naar een gitzwart jaar in de clubhistorie - dat hoopvol eindigt.
Piet Jan Nauta
Terwijl op sommige plekken in Fryslân de mensen vanwege de ijzel schaatsend over straat gaan, is de winterstop in de voetballerij alweer voorbij. Daar in het luchtruim bladert trainer Henk de Jong door een voetbaltijdschrift, bekijkt assistent-trainer Arne Slot op het scherm van zijn laptop ontelbaar veel spelsituaties en tekent de andere assistent, Sipke Hulshoff, trainingen uit.
De stemming is goed. Dat is ook niet zo vreemd, want ondanks een slechte eerste seizoenshelft werden de laatste twee duels voor de winterstop gewonnen. NEC (3-2) en Excelsior (1-4) brachten in de slotweek alsnog zes punten naar Leeuwarden en daarmee staat het team op de zestiende plek met dertien punten. Op gelijke hoogte met FC Twente en acht punten voor hekkensluiter De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem gaat rechtstreeks degraderen, daar is vrijwel iedereen in Nederland het over eens.
Ook clubtopscorer Bartholomew Ogbeche (9 goals) is aan boord van het vliegtuig. ,,Jullie kunnen een betere speler verwachten, die effectiever is dan in de eerste seizoenshelft", belooft de Nigeriaan aan de supporters die zijn achtergebleven in Leeuwarden. Maar zover komt het niet. Slechts twee wedstrijden speelt Ogbeche nog in het geel en blauw van Cambuur, waarin niet gewonnen wordt. Vitesse is in Leeuwarden met 0-2 te sterk en een week later wordt het, ondanks een assist van de man die liefkozend 'mister B’ wordt genoemd, 2-1 in Den Haag tegen ADO.
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties