De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Sportdinsdag, 27 december 2016

Heerenveen in 2016: van wisselvalligheid troef naar goed geoliede voetbalmachine
Waar de 'motor’ van sc Heerenveen in de eerste helft van 2016 regelmatig haperde, verving Jurgen Streppel bij zijn komst in de zomer het zand door smeermiddel. Met als gevolg dat zijn team straks als nummer vier van de eredivisie aan de oliebollen kan.
Lars Goerres
Een prestatie van formaat, zeker gezien de bestuurlijke perikelen waar Heerenveen ook in de eerste maanden van dit jaar mee te maken kreeg. De spelers waarmee de Brabantse oefenmeester op zaterdag 18 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon, hadden zichzelf in het voorgaande voetbaljaar als uiterst instabiel bewezen. De zweem van onrust die rondom de club had gezweefd, liet zijn sporen duidelijk na.
Terug naar januari 2016. Heerenveen heeft de eerste helft van het seizoen 2015/’16 met een zeperd tegen ADO Den Haag (0-4) op de elfde plaats van de eredivisie afgesloten. Wanneer Foppe de Haan in oktober als vervanger van de opgestapte Dwight Lodeweges voor de groep komt te staan, lijkt het even beter te gaan. Maar telkens als het weer ergens op begint te lijken, volgt een terugval en blijkt de basis broos.
Speculaties
2016 begint met speculaties over wie de nieuwe trainer moet worden. De Haan heeft een paar weken eerder aangegeven het seizoen af te zullen maken en technisch manager Hans Vonk, die op dat moment al demissionair is, zodoende meer tijd te geven in de zoektocht naar een opvolger. De namen van Art Langeler en Gertjan Verbeek vallen, maar geen van tweeën komt naar Heerenveen. Langeler, hoofd jeugdopleiding bij PSV, voert wel gesprekken met Vonk, maar haakt uiteindelijk toch af. Verbeek, trainer bij VfL Bochum, geeft al in een vroeg stadium aan geen heil te zien in een terugkeer bij de club waar hij tussen 2004 en 2008 de scepter zwaaide.
De rest van dit verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties