De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Cultuurwoensdag, 1 februari 2017

Zingen om te overleven
Leeuwarden - Negentien leden hebben ze nog, het Zingen voor je Leven-koor Leeuwarden. En dat aantal is eigenlijk net te weinig om de dirigent en de huur van de repetitieruimte te betalen. Daarom houdt het koor aanstaande zondag voor zichzelf een benefietconcert.
Het koor werd in 2009 opgericht vanuit het Toon Hermanshuis, een inloophuis voor kankerpatiënten en iedereen die ermee anneks is. In 2012 maakte het koor zich los van de landelijke organisatie waarbij toen ruim dertig koren waren aangesloten. ,,Zelfstandig als Leeuwarder koor zaten we niet zo vast aan het landelijke format van Kanker in Beeld", verklaart Marion Beeksma.
Van de negentien koorleden heeft de helft zelf kanker gehad. De rest heeft in zijn of haar directe omgeving met kanker te maken gehad. Het koor is een soort lotgenotengroep, maar per se geen praatgroep. Het draait allemaal om zingen, stelt Beeksma. ,,Zingen is goed voor je. Het heelt. Het kanaliseert je emoties."
Elke woensdagmiddag komen de leden bijeen in Eeltsjehiem. Slechts een deel heeft ervaring met zingen. Toch zingt het koor driestemmig. ,,We hebben nog nooit gehad dat iemand wegbleef omdat het te moeilijk was", zegt Beeksma.
Het repertoire is breed: pop- en luisterliedjes, musical-melodieën en wereldmuziek. Jaarlijks zijn er hooguit drie tot vier optredens in de provincie. Beeksma: ,,We zijn een kwetsbaar clubje. We moeten onze energie wat verdelen."
< Het benefietconcert begint zondagmiddag om 15.00 uur in het kerkje van Swichum

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties