De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Cultuurmaandag, 30 oktober 2017

Harmoniekampioenschap samen met slagwerkers
Drachten - De organisatie van het Open Nederlands Harmoniekampioenschap (ONHK) en het concours voor de slagwerkgroepen werken aanstaande zaterdag samen. Beide evenementen vinden op dezelfde dag plaats op dezelfde locatie: De Lawei in Drachten.
Een en ander is mogelijk omdat de deelname aan beide muziekconcoursen erg gering is. Aan de tweede editie van het ONHK doen slechts zes harmonie-orkesten mee. Daarvan komen twee uit Fryslân. In de vijfde divisie is dat Crescendo uit Drachten en in de tweede divisie Advendo uit Franeker. Als jury treden Alex Schillings, Hennie Ramakers en Peter Kleine Schaars op. Het harmoniekampioenschap begint om vijf uur ‘s middags en duurt tot ongeveer half negen ‘s avonds.
De slagwerkgroepen beginnen om half twaalf in de ochtend in de Lawei. ReUnited Percussion uit Joure maakt als festivaldeelnemer zijn entree. Het is de enige Friese kandidaat naast Koningin Wilhelmina uit Delfzijl, Euphonia uit Nijeveen en David uit Oosterwolde (Gelderland). Juryleden zijn: Anno Appelo, Jan Geert Nagel en Roel Jan Jongsma.
De animo voor concoursen is dit jaar erg gering, omdat veel toporkesten naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade zijn geweest.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties