De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Economiedonderdag, 12 april 2018

Accell mag contract met fietsenwinkel.nl opzeggen
Heerenveen - Fietsenbouwer Accell Group in Heerenveen heeft terecht een contract met fietsenwinkel.nl opgezegd. Nadat de online fietsverkoper met het eigen merk Brinckers op de markt kwam, is het bedrijf niet langer alleen een doorverkoper voor Accell, maar ook een concurrent. Daarmee is de relatie zo veranderd, dat een zogeheten ‘raamovereenkomst’ voor distributie en service mag worden beëindigd.
Dat oordeelt de rechter in hoger beroep van een kort geding tussen Accell en de International Bike Group uit Amsterdam, eigenaar van fietsenwinkel.nl. Al in 2015 wilde Accell het contract opzeggen. De eerder aangedragen argumenten daarvoor waren onder meer geen optimale service op Accell-fietsen, doorverkoop van Batavus-fietsen aan een speler buiten het distributiekanaal, flyeren voor Brinckers bij een experience-centrum van Accell en zonder overleg tv-reclame maken voor fietsen van Accell.
Dat achtte de rechtbank echter niet als voldoende zwaarwegend. De partijen leken er tussentijds nog samen uit te komen, maar vroegen uiteindelijk toch om een vonnis.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties