De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportdonderdag, 5 december 2002

Zaalvoetballers Heerenveen laten zich in topper ringeloren
Heerenveen – Het Futsalteam van Heerenveen leed woensdagavond in Sporthal De Telle in de topper tegen ZC Kronenburg Funtime een geflatteerde nederlaag.
BERT KALTEREN
Na het verlies een week geleden op Urk kon de formatie van coach Jos Alkema dit maal voor eigen publiek de aspiraties niet echt waarmaken. En dat kwam hard aan in het Heerenveense kamp. De ploeg moet na het tweede verlies op rij even pas op de plaats maken.

Heerenveen – Kronenburg 3-8

Het verschil met koploper Kronenburg is na gisteravond weliswaar nog maar drie punten, maar het belooft dit seizen ongemeen spannend te worden als het gaat om de strijd om de titel in de eerste divisie A. Want naast de beide kemphanen van gisteravond dingen ook Urk en Young Eagles mee naar een plaats in de eredivisie. Nadat twee seizoenen geleden Yakumo en afgelopen jaar Ter Beek de Friese opmars belette zal promotie weer een verhaal van de lange adem gaan worden.
Dat beseft ook aanvoerder Harish Sharma die ontkent dat het te maken heeft met druk. ,,Misschien dat het onbewust wel meespeelt, maar we weten met z’n allen wat we willen. We zullen opnieuw proberen het maximale eruit te halen.’’ Bovendien is het misschien niet eens zo slecht om vanuit de luwte te opereren, denkt Sharma. ,,We zijn nu weer afhankelijk van Kronenburg en kunnen nu weer lekker vrijuit gaan voetballen. De volgende wedstrijd winnen en dan het ‘plezier’ weer terug krijgen.’’
Want verliezen was er de laatste jaren niet zo gek vaak bij. ,,Ik denk dat het onderhand wel anderhalf jaar geleden is dat we thuis hebben verloren’’, zei Sharma. ,,En twee wedstrijden achter elkaar verliezen ligt nog weer veel verder achter ons.’’ Toch kon Heerenveen niets anders doen het verlies slikken, want eigenlijk konden de Friezen het de tegenstander uit Wychen niet echt lastig maken. ,,Als team waren we mentaal niet in goede doen. Het hing als los zand aan elkaar. Misschien hebben we ‘Urk’ nog niet verwerkt.’’
Dat de nederlaag zo hoog uitviel deed pijn bij het meest toonaangevende Friese futsalteam. De pijn werd nog eens versterkt, omdat er overeenkomsten waren met de nederlaag van een week geleden op Urk. In dat duel speelde arbiter Helfferich een kwalijke hoofdrol door een zuivere treffer van Heerenveen over het hoofd te zien vanwege een gat in het net. Ditmaal was het scheidsrechter Nakken die marchandeerde, de regels op zijn eigen wijze interpreteerde en vervolgens helemaal de weg kwijtraakte.
,,We verliezen niet door de scheidsrechter, maar hij is wel van invloed op het verloop. Daar is niet tegen te voetballen. Dit is waardeloos’’, vond Alkema. ,,Als het zo elke week gaat dan is de lol er snel af. En dat zeiden de jongens na afloop ook.’’ Heerenveen zette Kronenburg vroeg vast op eigen helft en nam na tien minuten spelen een 2-1 voorsprong door Tim Hof. Maar Kronenburg beschikte over een goed ingespeeld team, met een aantal zeer geslepen balgoochelaars als Danny Likumahua en Jan de Zoete.
Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan toen Likumahua met de hand 2-4 leek te scoren, maar op appèl van grensrechter Willem Oenema werd de treffer geannuleerd. De speler van Kronenburg kreeg geel, maar toen Nakken zich realiseerde dat het rood moest zijn stuurde hij een verkeerde speler naar de tribune. Toen sloegen de stoppen door bij de gasten en in alle consternatie werd ook nog eens de coach naar de tribune gestuurd. Dankzij een powerplay doelpunt van Dennis Jansen werd het vlak na rust 3-3. Dat leek even het breekpunt te gaan worden, maar na een dekkingsfout (3-4) en de rode kaart van Jansen (hands) liet Heerenveen zich in het resterende deel even ringeloren.
Heerenveen – Kronenburg 3-8 (2-3). Treffers Heerenveen: Harish Sharma, Tik Hof en Dennis Jansen. Kronenburg: Echargui (3x), Likumahua, De Zoete (beiden 2x) en De Bruin.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties