De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 5 december 2002

Hoofdofficier wil ‘veelplegers’ apart begeleiden
Leeuwarden – Criminelen die geregeld over de schreef gaan, moeten individueel worden begeleid. Het opleggen van alleen een gevangenisstraf volstaat niet om hen uit het criminele circuit te halen. Dat zegt de Friese hoofdofficier van justitie mr L. den Hollander vandaag in een interview met het Friesch Dagblad .
Den Hollander belooft, in navolging van het kabinet, een harde aanpak van de zogeheten veelplegers, ook wel draaideurcriminelen genoemd. Maar het blijft niet bij celstraf alleen, aldus de hoofdofficier.
,,We moeten vooral proberen de onderliggende problematiek aan te pakken. Waarom komt een dader tot zijn daden? Dat moet gebeuren door de reclassering, de Raad voor de Kinderbescherming, de Kuno van Dijkstichting en andere hulpverleningsinstanties.”
Volgens Den Hollander is het mogelijk veelplegers op deze wijze uit de criminaliteit te halen. ,,De doelstelling is herhaling te voorkomen”, zegt hij.
De hoofdofficier benadrukt dat individuele begeleiding naast de opgelegde celstraf beslist geen softe aanpak is. Wie namelijk de begeleiding door hulpverleningsinstanties weigert, heeft een groot probleem.
Een weigering komt een veelplegers op een flinke celstraf te staan, belooft Den Hollander. ,,Wie niet horen wil, moet maar voelen.”
Zie ook: www.frieschdagblad.nl (Achtergrond)

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties