De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Regiozaterdag, 7 december 2002

De Terp reageert op vorst
Opvang regelt extra bedden voor daklozen

Leeuwarden – Opvangcentrum De Terp in Leeuwarden heeft het aantal slaapplaatsen voor daklozen uitgebreid. Voor die uitbreiding is gekozen met het oog op de vorst die voor de komende dagen wordt voorspeld.

Opvangcentrum De Terp aan de Gouden Regenstraat heeft normaal gesproken plaats voor ongeveer veertig dak- en thuislozen. Daar komen nu twintig extra plaats bij. ,,Dat moet voldoende zijn’’, aldus P. Brouwer, sectormanager bij de Stichting Maatschappelijke Opvang De Terp.
Het besluit om de opvang uit te breiden vloeit voort uit een afspraak die De Terp heeft met de gemeente Leeuwarden, de politie en de brandweer. Volgens deze afspraak zorgt De Terp tijdens vorstperiodes voor voldoende capaciteit, zodat iedereen die nachtopvang nodig heeft ook werkelijk kan worden geholpen.
De gemeente Leeuwarden is bereid bij te dragen aan de extra kosten die deze Nood Winteropvang met zich meebrengt. Verder hebben de Samen op Weg Kerken uit Leeuwarden en de Stichting Vrienden van De Terp toegezegd een bijdrage in de kosten te leveren.
Stichting Maatschappelijke Opvang De Terp zet voor de opvang extra personeel in en plaatst extra bedden bij. De regeling geldt voor dagen en nachten waarbij sprake is van vorst.
Uitgangspunt is dat er geen ‘nee’ verkocht hoeft te worden wegens capaciteitsproblemen. De Terp hanteert de normale afspraken die met vaste cliënten zijn gemaakt over hygiëne en veiligheid.
Volgens Brouwer is de extra capaciteit te realiseren door bedden bij te plaatsen in ruimtes, die normaal gebruikt worden voor crisisopvang en als algemeen verblijf. Desondanks wordt het een beetje inschuiven, zegt hij. ,,En dat vergt van de cliënten en de medewerkers extra soepelheid.’’
De extra opvang geldt vanaf vandaag. Dat is precies op tijd, gezien de weerberichten. De weermannen verwachten dat het in de loop van het weekeinde gaat vriezen. Na het weekeinde wordt steeds koude lucht aangevoerd. Het KNMI voorspelt aan de hand van het zogeheten ijsgroeimodel dat er komende woensdag vijf tot tien centimeter ijs zal liggen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties