De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 februari 2014.

Economiezaterdag, 1 februari 2014

Niet langer het gezicht van de winkel


Hoofdartikelzaterdag, 1 februari 2014

Geloof, atheďsme en ‘denkramen’

Deze week vond een debat plaats over de redelijkheid of onredelijkheid van het christelijk geloof. De bijeenkomst was georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van een fors boek van de theologen Stefan Paas en Rik Peels. Ze proberen in het boek onder meer te argumenteren waarom het ‘in allerlei opzichten niet onredelijk is om te geloven in het bestaan van God en niet zo redelijk als het lijkt om te geloven dat God niet bestaat’.

Regiozaterdag, 1 februari 2014

Grafkistenfabriek Burgum verwoest door brand

Burgum | Grafkistenfabriek Hoogland aan de Elingsloane in Burgum is gisterochtend volledig verwoest door een felle, uitslaande brand. De eigenaar van het familiebedrijf liep brandwonden op en is daarvoor behandeld door ambulancepersoneel. Een werknemer ademde rook in en is ter controle naar ziekenhuis MCL in Leeuwarden gebracht.

Regiozaterdag, 1 februari 2014

EVT wil best Vlielanddienst

Terschelling | Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) is bereid om op Vlieland te varen. Dat liet directeur Erwin Rob gisteren weten na de aandeelhoudersvergadering van de Terschellinger rederij.

Regiozaterdag, 1 februari 2014

Wetsvoorstel: geldautomaat in ieder dorp

Wergea | Binnen een straal van vijf kilometer rond elke willekeurige plek in Nederland moet een geldautomaat te vinden zijn. Die norm wil Tweede Kamerlid Eddy van Hijum opleggen aan de banken. Hij bereidt een wetsvoorstel voor, maar houdt dit nog even tegen de borst omdat minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) hem toegezegd heeft met de banken te overleggen over dit punt.

Regiozaterdag, 1 februari 2014

Bolsward: trots zijn en niet zielig doen

Bolsward | De stad meer body geven. Met elkaar ervoor zorgen dat Bolsward nog aantrekkelijker wordt. Trots zijn en niet zielig doen. Niet naar Sneek kijken, maar uitgaan van je eigen kracht. De sterke punten van Bolsward meer uitbuiten.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 februari 2014

Geef nieuwe kerkbezoekers het gevoel dat ze vips zijn

De theologenbeweging Op Goed Gerucht hield gisteren een Geruchtdag rondom het thema Verkoop je kerk. Wars van het negativisme rondom kerksluiting, wilden zo’n zestig theologen leren van kerken die tegen de secularisatie in groeien.

Sportzaterdag, 1 februari 2014

Probleemloze zege Flyers tegen Eindhoven

Heerenveen | De ijshockeyers van Unis Flyers hebben gisteravond probleemloos gewonnen van hekkensluiter Eindhoven Kemphanen. Het werd 5-0 (2-0, 2-0 en 1-0) voor de formatie van coach Chris Eimers. In de dertiende minuut werd de score opengebroken door een powerplaydoelpunt van Levi Houkes, die gisteravond twee keer scoorde voor de Friese formatie. De andere drie treffers kwamen op naam van achtereenvolgens Valentijn Bouten, Tony Demelinne en Shawn Collymore.

Sportzaterdag, 1 februari 2014

Beloftespelers Geissler en Aktaou weg bij Heerenveen

Heerenveen | Het bleef op de slotdag van de transfermarkt lang rustig bij sc Heerenveen. Wel vertrokken twee spelers van het belofte-team uit het Abe Lenstra Stadion. Fulham probeerde Alfred Finnbogason nog wel tevergeefs naar Engeland te halen. De Premierleagueclub had een bod van ongeveer tien miljoen euro in gedachten voor de IJslandse topscorer, maar daarmee ging Heerenveen niet akkoord.

Sportzaterdag, 1 februari 2014

In kunstschaatsen Nederland ontbrak een centrale visie

Hilversum | Het moet anders met het Nederlandse kunstschaatsen. Dat zegt directeur sport Arie Koops namens de KNSB in reactie op de woorden van coryfee Sjoukje Dijkstra. Zij laat in de weekendbijlage van deze krant weten dat er in ons land jarenlang kunstschaatstalent verloren is gegaan door slechte begeleiding vanuit de KNSB. ,,Het kunstschaatsen is altijd afgescheept. Alle middelen gingen naar de langebaan.”

Sportzaterdag, 1 februari 2014

Zelfde basis, Hemmen herstelt goed

Never change a winning team. ,,Dat is een mooie uitspraak hč?”, reageerde Cambuurtrainer Dwight Lodeweges gisteren toen het na de oefensessie van zijn ploeg ging over de opstelling tegen FC Twente. Cambuur zal tegen de tukkers morgenmiddag in Enschede met dezelfde elf namen aan de aftrap staan als in de met 3-1 gewonnen Friese derby tegen sc Heerenveen.

Sportzaterdag, 1 februari 2014

Ouder en wijzer is Schepers terug bij zijn club, in zijn stad

Leeuwarden | Hij had donderdagmiddag een gesprek met Go Ahead Eagles over een mogelijke verhuur, maar toen Cambuur hem óók belde moest Bob Schepers ineens een belangrijke keuze maken. Dat vertelde de 21-jarige aanvaller van FC Utrecht gisteren na de training in Leeuwarden. In die stad, zíjn stad, speelt hij de rest van dit seizoen op huurbasis. En dus niet in Deventer. ,,Maar ik heb wel even getwijfeld.”

Sportzaterdag, 1 februari 2014

Van Basten blijft zwijgen over zijn vertrek

Heerenveen | Trainer Marco van Basten hulde zich gisteren in stilzwijgen wat betreft zijn aangekondigde vertrek na dit seizoen bij sc Heerenveen. De 49-jarige oefenmeester wilde niet verder gaan dan dat het ‘goede gevoel’ ontbrak om zijn contract bij de Friese club te verlengen. ,,Het heeft met gevoel te maken. Er zijn heel veel factoren die daarop van invloed zijn geweest en daar wil ik inhoudelijk niet op ingaan.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties