De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 1 februari 2017.

Cultuurwoensdag, 1 februari 2017

Zingen om te overleven

Leeuwarden - Negentien leden hebben ze nog, het Zingen voor je Leven-koor Leeuwarden. En dat aantal is eigenlijk net te weinig om de dirigent en de huur van de repetitieruimte te betalen. Daarom houdt het koor aanstaande zondag voor zichzelf een benefietconcert.

Hoofdartikelwoensdag, 1 februari 2017

Belangrijk manifest over 'waardig leven´

ChristenUnie, ouderenbonden KBO-PCOB en omroep Max hebben een geweldig initiatief genomen. Ze hebben een manifest uitgebracht met de titel 'Waardig ouder worden´. Het is voortgekomen uit zorgen over ontwikkelingen in de samenleving, vooral zoals die inhoud krijgen in het initiatief-wetsvoorstel over autonomie. Daarin wordt geregeld hoe mensen die een 'voltooid leven´ hebben, kunnen worden geholpen om te sterven. Het initiatief van D66 heeft veel weerstand opgeroepen en leidt tot soms heftige discussies. Psychiaters hebben al gezegd niet te willen meewerken aan een procedure waarin wordt vastgesteld of iemands opvatting over het eigen leven genoeg is om van een 'voltooid leven´ te spreken. ChristenUnie-voorman Gert Jan Segers heeft D66 opgeroepen om haar wetsvoorstel even te laten rusten. Eerst moet grondig worden gesproken over 'waardig oud worden.

Regiowoensdag, 1 februari 2017

Na vondst eerste ei gaat 'vrije veld´ dicht

Wommels - Een ruime meerderheid van de leden van de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) heeft gisteravond besloten dat ze dit jaar wel het veld in gaan om de eerste kievitseieren te zoeken. Evenals vorig jaar wordt er bij de provincie geen ontheffing aangevraagd voor het rapen van kievietseieren.

Regiowoensdag, 1 februari 2017

Friese gemeenten traineren gaszoektocht

Joure/Sneek - De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân willen niet meewerken aan de zoektocht van energiebedrijf Vermilion naar potentiële gasvelden in de gemeenten.

Regiowoensdag, 1 februari 2017

Labkosten straks bekend bij De Friesland

Leeuwarden - Zorgverzekeraar De Friesland gaat bekendmaken wat de kosten zijn van laboratoriumonderzoeken voor patiënten die in behandeling zijn bij hun huisarts. Het is voor zover bekend de eerste zorgverzekeraar die de kosten van dergelijke onderzoeken publiceert. Ook de kosten van reguliere diagnostische zorg bij ziekenhuizen worden openbaar gemaakt.

Regiowoensdag, 1 februari 2017

Veel interesse voor wrak uit IJsselmeer

Lemmer - De brokstukken van de Vickers Wellington, de bommenwerper die afgelopen zomer werd geborgen uit het IJsselmeer, blijken gewild. Negen instellingen hebben een verzoek gedaan voor delen van het wrak, en de gemeente De Fryske Marren wil een kunstwerk maken van brokstukken.

Regiowoensdag, 1 februari 2017

'Ouders, let op bij smartphone kind´

Leeuwarden - Jongeren die veel met hun smartphone in de weer zijn, kampen met slaaptekort en concentratieproblemen. Dat werd gisteren duidelijk bij een van de workshops bij het symposium 'Preventie in de zorg voor jeugd’ in Leeuwarden. De effecten van veelvuldig smartphonegebruik kwamen uit een enquête van de GGD die is afgenomen op osg Sevenwouden in Heerenveen.

Sportwoensdag, 1 februari 2017

Heerenveen huurt Faes, Ajax koopt 'wonderkind´

Leeuwarden - Op de sluitingsdag van de transfermarkt heeft sc Heerenveen zich nog versterkt met een nieuwe speler. De 18-jarige Belgische centrumverdediger Wout Faes wordt de rest van het seizoen gehuurd van Anderlecht, waar hij niet in aanmerking kwam voor het eerste team.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties