De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 1 februari 2018.

Hoofdartikeldonderdag, 1 februari 2018

Orgaandonatie alleen uit naastenliefde

Gaandeweg het debat over orgaandonatie groeit de scheiding van politieke geesten. In de Eerste Kamer wordt nu het actieve donorregistratie-voorstel van D66-Kamerlid Pia Dijkstra behandeld. Dat stelt: wie zwijgt en niet registreert, stemt toe en wordt automatisch door de overheid geregistreerd als orgaandonor.

Regiodonderdag, 1 februari 2018

Bottenbley: bizarre keuze Drachtster

Drachten - Honderden stemmen van christelijke kiezers zullen verloren gaan als gevolg van de verkiezingsdeelname van de SGP in Smallingerland. Dat zegt Orlando Bottenbley, oud-predikant van de Drachtster Vrije Baptistengemeente Bethel. Hij spreekt van een ,,bizarre” keuze van de staatkundig gereformeerden.

Regiodonderdag, 1 februari 2018

LTO Noord geeft code oranje voor muizen af

Leeuwarden - LTO Noord geeft code oranje af voor veldmuizen. De belangenorganisatie roept boeren op alert te zijn op het aantal muizen op hun land. Vooral in het gebied tussen Lemmer, Sneek en Heerenveen worden momenteel grotere populaties gezien, onder meer door inspecteurs van Wetterskip Fryslân.

Regiodonderdag, 1 februari 2018

RvS: fractiegeld Pieter Buisman moet terug

Leeuwarden - Voormalig Statenlid Pieter Buisman moet de 18.000 euro die hij verduisterde van de provincie Fryslân terugbetalen. Dat heeft de Raad van State gisteren besloten.

Regiodonderdag, 1 februari 2018

Burgemeester Gebben veilt ‘twee-onder-een-kaptrui’

Hurdegaryp - De veiling van een trui voor twee personen door burgemeester Jeroen Gebben is het hoogtepunt van de warmetruiendagmanifestatie in Hurdegaryp. Maar daarnaast is er in en rond winkelcentrum de Fuormanderij morgenmiddag en -avond nog veel meer te doen rond energiebesparing en groene energie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties