De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 november 2016.

Economiedinsdag, 1 november 2016

Scheidend LTO-voorzitter Kooistra: Statencommissies terug

Ee - Burgers en belangenbehartigers worden in belangrijke kwesties minder goed gehoord door Statenleden sinds de invoering van de Statenmarkt (Steatemerk). Ook is de aanloop naar de besluitvorming ondoorzichtiger geworden. Dat zegt LTO Fryslân-voorzitter Geart Kooistra in een afscheidsinterview met deze krant.

Hoofdartikeldinsdag, 1 november 2016

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard

Een week voor de Amerikaanse verkiezingen voor een nieuwe president liggen de kaarten ineens anders op tafel. De aandacht is verschoven van de controversiële uitspraken van de Republikein Donald Trump naar het ondoorzichtige en mogelijk misleidende e-mailgebruik van haar Democratische rivale Hillary Clinton.

Regiodinsdag, 1 november 2016

Meer mogelijk in strijd tegen steenmarters

Leeuwarden - Overlast van steenmarters kan in de toekomst beter worden bestreden. De provincie Fryslân wil toestaan dat de dieren worden gevangen en dat voortplantings- of rustplaatsen worden vernield. Dit komt bovenop de landelijke versoepeling van steenmarterbestrijding.

Regiodinsdag, 1 november 2016

Nederland vindt Wadden mooiste natuur

Amsterdam - ,,We zijn verschrikkelijk blij", is de eerste reactie van Jorien Bakker van Staatsbosbeheer nadat gisteravond bekend is geworden dat het Nederlandse publiek het Waddengebied tot mooiste natuurgebied van het land heeft uitgeroepen.

Regiodinsdag, 1 november 2016

Meer botsingen door gebruik telefoon in auto

Leeuwarden - Het aantal bij verzekeraars geclaimde aanrijdingen in Fryslân is fors gestegen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Het gaat daarbij om ongevallen waarbij gemotoriseerd verkeer is betrokken. Afleiding, met name door telefoongebruik achter het stuur, wordt als belangrijkste oorzaak gezien voor het groter aantal ongelukken.

Sportdinsdag, 1 november 2016

ONS Sneek voor even vijand van Van der Heide

Leeuwarden - Met een lach op zijn gezicht rijdt hij per week zo´n elfhonderd kilometer op en neer tussen zijn woonplaats Sneek en zijn werkplaats Spakenburg. De trainer van IJsselmeervogels, de nummer twee in de derde divisie, staat zaterdag voor een bijzondere ontmoeting. Te gast is ONS Sneek, de club voor wie de oud-speler van SC Cambuur jarenlang het oranje shirt droeg en ook een tijdlang assistent-trainer was. ,,Mijn zoontje voetbalt er, dus ik kom er nog vaak. Het is mijn club, maar zaterdag tussen drie en vijf eventjes niet."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties