De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 1 december 2010.

Cultuurwoensdag, 1 december 2010

Kindertoneelstuk ‘Pippi Langkous’ op Talma Hoeve

Feanwâlden - Zestien kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de twee basisscholen in Feanwâlden spelen op 15 december het toneelstuk Pippi Langkous op Talma Hoeve in Feanwâlden. Dat heeft een woordvoerder van Stichting Welzijn Het Bolwerk gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 1 december 2010

‘Provincie moet zich sterker maken voor biolandbouw’

Leeuwarden - Vertegenwoordigers van de biologische landbouw in de provincie Fryslân pleiten voor meer aandacht in de toekomstvisie van de provincie voor de landbouw tussen 2011 en 2013.

Economiewoensdag, 1 december 2010

Gestage ombouw van Super de Boer

Leeuwarden - De ombouw van de Friese vestigingen van supermarktformule Super de Boer vordert gestaag. Van de 25 overgenomen winkels door Jumbo zijn er 7 doorverkocht aan C1000. Gisteren is de vestiging in Damwâld geopend na een verbouwing. De Leeuwarder locaties aan de Eksterstraat en het Cambuurplein zijn al eerder opengegaan. Volgende week volgt Gorredijk. De vestigingen in Gytsjerk, Sneek en de Leeuwarder vestiging aan het Willem Alexanderplein komen later aan de beurt. De ondernemer die eerder al een locatie had van de C1000 in Damwâld neemt de omgebouwde vestiging in Gorredijk over.

Hoofdartikelwoensdag, 1 december 2010

WikiLeaks, de onthullingen...

Er zit een heel klein beetje jongensachtige stoerheid in: het publiceren van geheime diplomatieke post. We hebben nog maar een deel gezien van de enorme hoeveelheid geheime informatie die WikiLeaks tot zijn beschikking heeft en nu al staat de wereld ongeveer op z’n kop.

Regiowoensdag, 1 december 2010

Sporten en feesten op het nieuwe dorpsplein

Berltsum - Volgend jaar heeft Berltsum een heus dorpsplein: sporters kunnen er kaatsen of basketballen, schoolkinderen kunnen er spelen en ook is er ruimte voor de kermis en andere festiviteiten.

Regiowoensdag, 1 december 2010

Iedereen moet meedoen bij veilig buiten spelen

Leeuwarden - In Huizum is het buiten spelen niet altijd even veilig voor de kinderen. De Leeuwarder wijk zet de schouders eronder om daar verandering in te brengen. Als iedereen meedoet, scheelt dat al heel wat.

Regiowoensdag, 1 december 2010

Vertraging voor buitenwerk

Leeuwarden - Projecten in de (wegen)bouw lopen met dit winterweer vertraging op. De kosten van die vertraging zijn voor de bouwbedrijven. Morgen blijft de gevoelstemperatuur net zo laag als vandaag.

Regiowoensdag, 1 december 2010

SSB zoekt al partners voor natuurbeheer

Leeuwarden - Staatsbosbeheer zal in de toekomst meer organisaties en instellingen benaderen om de natuurterreinen te kunnen beheren en onderhouden. Dat zegt directeur Herman Sieben van regio Noord van Staatsbosbeheer, dat in Fryslân 30.000 hectare natuurgebied bezit.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 december 2010

Samen de schouders onder een nieuwe HEMkerk

Sneek - De ongeveer 250 gemeenteleden van de Evangelische Gemeenschap Sneek (EGS) brachten bijna een halve ton bij elkaar voor een nieuwe kerk. Talloze gemeenteleden werken eigenhandig mee aan de verbouwing van een Sneker bedrijfspand tot hun HEMkerk. Half januari staat de opening gepland.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 december 2010

Kerkredactie gaat twitteren met lezers

Alles over religie in het ‘Friesch Dagblad’ ook te volgen via FD_kerk

Sportwoensdag, 1 december 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportwoensdag, 1 december 2010

Kortebaanwedstrijd dames in Steggerda

Steggerda - Naast de kortebaanwedstrijd voor heren in Uilesprong (vanmiddag) wordt er vanavond ook door de dames op de kortebaan gestreden. IJsclub Vooruitgang is de organisator van de Sophie Westenbroek Bokaal. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Sportwoensdag, 1 december 2010

Indoor-skeelerbaan Thialf opent deuren

Heerenveen - De nieuwe indoor-skeelerbaan die naast ijsstadion Thialf in Heerenveen is aangelegd wordt volgende week woensdag officieel geopend.

Sportwoensdag, 1 december 2010

Gewest Friesland heet voortaan Gewest Fryslân

Leeuwarden - De Bond van IJsclubs Gewest Friesland gaat voortaan door het leven als Bond van IJsclubs Gewest Fryslân. De naamswijziging in opgenomen in de nieuwe statuten die gisteravond tijdens de najaarsvergadering van de bond in het Oranje Hotel in Leeuwarden werd goedgekeurd. Verder trad bestuurslid Jan Bergmans af en hij werd na dertig jaar trouwe dienst benoemd tot erelid van het Gewest. Bergmans was naast bestuurslid ook jarenlang betrokken bij het schaatsen als onder meer starter bij zowel de langebaan als het shortrack. Voor het vertrekkende bestuurslid is nog geen opvolger.

Sportwoensdag, 1 december 2010

Judoka Sandra de Hoop herrijst op NK als een feniks uit de as

De Westereen - In haar jeugd was Sandra de Hoop een zeer getalenteerd judoka. Maar even snel als haar ster rees, verdween ze ook weer van de top. Het plezier was verdwenen. Dit weekeinde was de 24-jarige Friezin terug en verbaasde ze vriend en vijand met een zilveren medaille op het Nederlands kampioenschap in de gewichtsklasse tot 48 kg. Een bijzondere prestatie. ,,De meesten kenden mij niet meer en ik stond niet bij de voorspellingen”, lacht ze.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties