De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 maart 2014.

Cultuurzaterdag, 1 maart 2014

Lintje voor Hilly Harms

Eastermar | Actrice Hilly Harms (75) uit Jistrum heeft gisteren een koninklijke onderscheiding gekregen. Dat gebeurde bij de try-out van haar voorstelling Juster is fuort in Theater Meerzigt in Eastermar. Harms werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg het bijbehorende lintje opgespeld door burgemeester Eric ter Keurs van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Economiezaterdag, 1 maart 2014

Fitplan verandert in sport-medisch centrum


Hoofdartikelzaterdag, 1 maart 2014

Hulp bij het leven of de dood als uitkomst

Het is voor steeds meer mensen een onderwerp: beëindiging van het leven. De dood overkomt de meeste mensen, maar steeds meer mensen kiezen voor de dood. Die keuze kan worden gedaan in een periode van een aanhoudende psychische crisis, of aan het einde van het leven, in het besef van hopeloosheid.

Regiozaterdag, 1 maart 2014

Fries groen vrachtschip in race voor prijs

Sneek | Eilandstaten in de Stille Zuidzee en het Caribisch gebied en de kuststreken van Afrika kunnen mogelijk hun economie (weer) doen opbloeien dankzij een deels Friese uitvinding: de Greenheart. Dit kleine vrachtschip met zeilen én zonnepanelen is genomineerd voor de Vernufteling, een jaarlijkse prijs van onder meer het Koninklijk Instituut van Ingenieurs.

Regiozaterdag, 1 maart 2014

Pentekeningen van rond de oorlog na decennia herenigd

Leeuwarden | De vader van Pieter Slotboom (76) uit Leeuwarden tekende rond de oorlogsjaren vaak de Oldehove, de Waag en de Sneker Waterpoort. Alle exemplaren van de Waag waren uit het oog verloren, tot deze week.

Regiozaterdag, 1 maart 2014

Recorddrukte in schaatshallen dankzij successen in Sotsji

Leeuwarden | Als ze in de Leeuwarder IJshal honderd bezoekers op een dag trekken in de voorjaarsvakantie is dat veel. ,,Nu hadden we op een dagdeel achthonderd bezoekers”, vertelt directeur Johan van der Kooi. ,,Dat was woensdag. Zoveel hebben we nog nooit gehad. In de voorjaarsvakantie is het bezoekersaantal altijd fors minder dan de herfst- en kerstvakantie. Helemaal als er een periode van natuurijs is geweest. Nu hebben we die niet gehad en dan is er toch die schaatsbehoefte.”

Regiozaterdag, 1 maart 2014

Het gemak van een bieb in de buurt is verdwenen

IJlst | ,,Ik vind het vreselijk. Het was zo gemakkelijk om even naar de bieb te fietsen.” 26 jaar lang ging mevrouw Kovacsek één keer per week naar de bibliotheek in IJlst. Maar dat houdt op, want gisteren was de laatste dag dat de bieb open was. Vanwege bezuinigingen worden de deuren gesloten.

Regiozaterdag, 1 maart 2014

It gong net om it jild. As de foto mar goed yn de krante stie

Sibrandahûs | Bijna dertig jaar was hij voor het Friesch Dagblad op pad om foto’s te maken. Op 4 maart wordt Alex Bouma 65 en dat is voor hem reden om de nieuwsfotografie vaarwel te zeggen.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 maart 2014

Duitse kardinaal Joachim Meisner met pensioen

Rome | Paus Franciscus heeft gisteren het ontslag aanvaard van de Duitse aartsbisschop Joachim Meisner (80). De kardinaal staat aan het hoofd het belangrijkste en het rijkste Duitse aartsbisdom Keulen met meer dan twee miljoen katholieken.

Sportzaterdag, 1 maart 2014

ONS bereikt kwartfinale van beker ten koste van Joure

Sneek | Topklasser ONS Sneek heeft door het winnen van de burenruzie met SC Joure goede zaken gedaan in de districtsbeker. De ploeg van Bert Hollander bereikte de kwartfinale, al moet gezegd dat de 4-2 zege moeizaam tot stand kwam. Na zeventien minuten keken de Snekers in het treffen met de nummerlaatst uit de zondaghoofdklasse nog tegen een 0-2 achterstand aan.

Sportzaterdag, 1 maart 2014

Pijnvrije Hemmen hoopt bij Cambuur op een rentree in eigen stad

Iets simpels als het openen van een keukenkastje was al te veel. Zie daar, een lichtend voorbeeld van hoeveel hinder Michiel Hemmen (26) de afgelopen tijd had van de rugkwetsuur waar hij mee kampte. De spits van SC Cambuur had er niet alleen op het veld, maar ook in het dagelijks leven flink wat last van. Inmiddels is hij weer pijnvrij en, als het meezit, maakt hij morgenmiddag zelfs al deel uit van de selectie van de Leeuwarders voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Sportzaterdag, 1 maart 2014

Heerenveen kan nog winnen in Almelo

Slechts één keer eerder slaagde sportclub Heerenveen er in het Polman Stadion in drie punten te pakken. Zeven keer lukte dat niet, maar gisteravond bewees de ploeg van Marco van Basten nog te kunnen winnen in Almelo.

Sportzaterdag, 1 maart 2014

A-ware sprak over sponsoring schaatsploeg Sven Kramer

Leeuwarden | Het bedrijf A-ware Food Group heeft volgens diverse bronnen onlangs gesprekken gevoerd over het vormen van een schaatsploeg rondom Sven Kramer en coach Gerard Kemkers. Het bedrijf, specialist in verwerking en distributie van kaas, zou bij een intrede in het langebaanschaatsen in dat geval de opvolger van verzekeraar TVM worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties