De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 1 april 2015.

Economiewoensdag, 1 april 2015

Opvolging blijft probleem voor boer

Leeuwarden - Net als in 2013 is vorig jaar het percentage agrarische bedrijven waar een opvolger klaarstaat om het stokje over te nemen gedaald.

Regiowoensdag, 1 april 2015

Megasupermarkt komt wellicht na fout gemeente

Drachten - De eigenaar van het Veemgebouw aan de Tussendiepen in Drachten denkt met een juridische truc twee grote supermarkten in het pand te kunnen vestigen. B en W weigerden te laat een vergunningsaanvraag en dreigen nu verplicht te zijn om toch toestemming te geven. Tussenpersoon en CDA-Statenlid Wim Eilering stapt naar de rechter als dat niet gebeurt.

Regiowoensdag, 1 april 2015

Dodelijk ongeval en veel overlast door storm

Leeuwarden - De zware voorjaarsstorm heeft gisteren nagenoeg overal in de provincie en de rest van het land voor overlast gezorgd. Her en der kantelden vrachtwagens, vielen bomen om of waaiden delen van daken af. Voor zover bekend raakte niemand in Fryslân gewond. Elders in Nederland en in Europa gebeurde dat wel. In het Gelderse Ede kwam een man om het leven.

Regiowoensdag, 1 april 2015

Balksters willen inspraak in azc-plan

Balk - Veel inwoners van Balk vinden dat de gemeente De Friese Meren vooraf met hen in gesprek had moeten gaan over de vestiging van een asielzoekerscentrum (azc) in hun dorp. Dat lieten ze gisteravond weten op de informatieavond in De Treemter in Balk. Inwoners voelen zich overvallen door de komst van het azc en hebben het idee dat ze geen enkele invloed hebben kunnen uitoefenen. Bovendien vinden ze dat Balk (3800 inwoners) geen vijfhonderd vluchtelingen kan herbergen.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 april 2015

Ad den Besten, dichter met doorleefd geloof

De gisteren overleden Ad den Besten (1923-2015) zal bij kerkgangers vooral bekend zijn vanwege zijn bijdrage aan het Liedboek voor de kerken. Literatuurliefhebbers zullen hem herinneren als een initiatiefrijke gangmaker, die grote diensten bewees aan de generatie jonge schrijvers en dichters die na oorlog naar publicatiemogelijkheden zocht. Den Besten startte in 1950 zijn poëziereeks De Windroos, waarin tal van latere 'grote namen' hun eerste werk konden publiceren, zoals Simon Vinkenoog en Remco Campert. Dat hij zulk uiteenlopend publiek wist te bereiken, zegt veel over Den Besten. Hij was een veelzijdige persoonlijkheid, die op de terreinen waar hij zich begaf, altijd iets eigens wist te melden en een bijdrage leverde aan relevante discussies.

Sportwoensdag, 1 april 2015

Gestopte Huitema moet keepersprobleem ONS oplossen

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 1 april 2015

Column Jillert Anema: Voor schaatsers is het nooit vakantietijd

Het schaatsseizoen zit erop. Fans zien ons vanaf nu tot eind oktober nauwelijks, maar juist die ijsloze maanden staan bol van het werk. Sinds de laatste wedstrijden zijn gereden, heb ik het misschien wel drukker dan ooit. Je vult belastingaangiftes in; stelt je team samen voor volgend jaar; schrijft programma's en boekt alvast hotels en vluchten. Daarnaast maak je nieuwe doelen. We hebben met ons Clafis-team een goed debuutjaar gekend, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Volgend jaar willen we nog harder schaatsen. Bovendien plannen we als de tests goed uitpakken een aanval op het werelduurrecord met Erik Jan Kooiman.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties