De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 mei 2004.

Bijschriftzaterdag, 1 mei 2004

Het teken van het verbond

Israël is de Jordaan doorgetrokken en dat heeft angst veroorzaakt bij de volken in Kanaän.

Hoofdartikelzaterdag, 1 mei 2004

De geschiedenis van Europa…

In de nieuwe Europese lidstaten wordt vandaag feest gevierd: de tien landen die sinds vandaag bij Europa horen, zijn blij. Europa zal hen veel voordelen brengen en de nadelen nemen ze op de koop toe.

Regiozaterdag, 1 mei 2004

Sint Niekster jeugd weekje naar Polen

Sint Nicolaasga – ‘Jastrzebia Gőra is een kleine, gezellige vakantieplaats aan de Oostzee, vlakbij prachtige Gdansk. Door zijn uitstekende ligging en prachtige stranden wordt Jastrzebia Gőra uitgeroepen tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Polen.’ Dat melden de reisgidsen over de Poolse kustplaats waar negen leerlingen van de christelijke basisschool De Paadwizer uit Sint Nicolaasga volgende week naar toe gaan. Ze brengen een bezoek aan de Zeromskischool in Jastrzebia Gőra, waar De Paadwizer een partnerschap mee hebben.

Regiozaterdag, 1 mei 2004


Regiozaterdag, 1 mei 2004

Een bijzondere koninginnedag in Warffum

Warffum - Acht uur ’s ochtends, heel Warffum is in rep en roer. Over twee uurtjes komt koningin Beatrix met haar familie haar verjaardag vieren in het Groninger dorp. Ruim vier maanden zijn de ongeveer 2500 inwoners bezig geweest met de voorbereidingen voor het bezoek. Tot gisteren werden de laatste puntjes op de i gezet. Zo zijn de tuintjes geschoffeld, gazonnetjes gemaaid en de straten geveegd. De muziekvereniging Opwaarts uit het naastgelegen Uithuizen oefent nog snel even het Wilhelmus. De minuten tikken voorbij. Vol ongeduld hebben zich drommen mensen verzameld rondom de dranghekken bij het dorpshuis Vriesenstein. Mabel Bröring (9) en Nick Klein (8) uit Uithuizen, beiden lid van Scouting Groep Menkema, drentelen heen en weer. ,,Komt ze bijna?’’, wil Mabel van haar leidster weten.

Regiozaterdag, 1 mei 2004


Regiozaterdag, 1 mei 2004

Het wordt moeilijk een vertreklocatie te vinden’

Dokkum – Nu een tweede gemeente aangeeft geen vertrekcentrum te willen, zal het erg moeilijk worden om andere kandidaatgemeenten te vinden. Dit voorspelt K. Harink van Vluchtelingenwerk Fryslân. ,,De druk bij andere gemeenten om ook ‘nee’ te zeggen zal erg groot zijn.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 1 mei 2004

‘De Heilige Geest is belangrijker dan engelen’

Drachten - In zijn pastorale praktijk merkt ds Orlando Bottenbley uit Drachten ,,geen behoefte aan engelen’’. Toch ontkent de voorganger van de Vrije Baptistengemeente Bethel niet dat ze er zijn. ,,Ze hebben alleen geen centrale rol in de nieuwtestamentische brieven, en dús ook niet in de theologie.’’ Dan is voor hem de Heilige Geest veel belang-rijker, ,,want die is het die in persoon en werk de mensen tot Jezus leidt”.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 mei 2004

‘Vol hoop willen wij verder bouwen’

De integrale tekst van de verklaring van de besturen van de Nederlandse Hervormde Kerk en van de Gereformeerde Kerken in Nederland, als synodale commissie van de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden, en als moderamen van de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 mei 2004

1 mei 2004: de PKN een feit

Doorn – Een ontspannen en feestelijke bijeenkomst waarbij werd teruggeblikt en met hoop en verwachting naar de toekomst werd gekeken. Zo was het vrijdag in Doorn.

Sportzaterdag, 1 mei 2004

Harro Arkema krijgt vleugels op Trimunt

Marum – Harro Arkema uit Lippenhuizen zorgde vrijdagmiddag voor een verrassende uitsmijter in de afsluiting van de traditionele motorcross op het circuit van Trimunt bij Marum. Op de Fries-Groningse grens kreeg de 28-jarige coureur in de finale van de viertakten plotseling vleugels en moest hij alleen de veel meer geroutineerde Koos Dijkstra uit Assen nog voor laten gaan. Voor Arkema was de tweede plaats na een jaar vol twijfel echt een opsteker.

Sportzaterdag, 1 mei 2004

SC Heerenveen krijgt het lastig in Den Haag

Heerenveen – Eén puntje hoeft Heerenveen nog maar. Dan is Europees voetbal veiliggesteld. Maar gezien de resultaten van de laatste twee weken en het getoonde spel daarbij, is het nog lang niet zeker dat de Friezen zaterdagavond feest kunnen vieren. De ploeg van Foppe de Haan treft in ADO Den Haag een zeer gemotiveerde ploeg. De mannen van Lex Schoenmaker hebben nog enkele punten nodig om nacompetitievoetbal definitief te ontlopen.

Weerzaterdag, 1 mei 2004

Aanhoudend zacht

Vanmiddag zijn er perioden met zon, maar ook wolkenvelden en de kans op een bui neemt gestaag toe. Het wordt 19 of 20 graden en er waait een matige noordoostelijke wind. Morgen een graadje koeler en later kans op een bui.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties