De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 juni 2013.

Achtergrondzaterdag, 1 juni 2013

Waddenvisie schiet wat natuur betreft tekort

Twintigduizend Oerol-kaartjes verkocht in één uur. Negen miljoen euro voor innovatie bij bedrijven in het waddengebied. De waddenregio bruist van de activiteiten. Vaak is Staatsbosbeheer als beheerder van grote delen van het gebied daarin partner, met mooie resultaten en soms lastige vragen.

Hoofdartikelzaterdag, 1 juni 2013

Het liedboek en het belang van zingen

Protestants Nederland heeft een nieuw, belangrijk boek: het nieuwe Liedboek - Zingen en bidden in huis en kerk. Acht kerken deden mee aan de samenstelling van de bundel met meer dan duizend liederen, gebeden en gedichten.

Regiozaterdag, 1 juni 2013

Radio Eenhoorn al 25 jaar de stem van Noordwest-Fryslân

Sinds 1988 is Radio Eenhoorn op de kabel te beluisteren in Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel. Dit weekend wordt het 25-jarig jubileum gevierd. ,,Wij zijn heel lokaal gebleven, dat is onze kracht.”

Regiozaterdag, 1 juni 2013

Grootste hof wil tegelijk het beste hof zijn

Leeuwarden | Een glimlach, een zwaai naar de kinderen met oranje ballonnetjes van kinderopvang SKL en een zwaai naar zo’n zeventig nieuwsgierigen, bij aankomst en vertrek. Meer dan een glimp kreeg de omgeving niet mee van het eerste bezoek van een Nederlandse koning aan Fryslân sinds minstens 123 jaar.

Regiozaterdag, 1 juni 2013

Weggooien is ook na chic diner niet nodig

Koarnjum | Zo’n 235 miljoen euro aan horecamaaltijden wordt jaarlijks in Nederland weggegooid. Het gaat dan vooral om restanten van maaltijden die niet zijn opgegeten door de klanten.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 juni 2013

Leeuwarden verliest opleiding theologie

Leeuwarden | De hbo-opleiding theologie van de NHL Hogeschool in Leeuwarden verdwijnt per 1 september. Dat is het voorgenomen besluit van het College van Bestuur, zegt woordvoerder Sarolta van Beek. Er zijn gesprekken gaande met Windesheim in Zwolle om daar de opleiding ,,voort te zetten’’.

Sportzaterdag, 1 juni 2013

Weening en Westra in voorlopige WK-selectie

Woerden | Pieter Weening (Harkema) en Lieuwe Westra (Tijnje) zijn door bondscoach Johan Lammerts opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK wielrennen. De Friezen, in dienst van respectievelijk Orica-GreenEdge en Vacansoleil, maken deel uit van een selectie van vijftien man. Lammerts wil de groep voorbereiden voor de WK’s in september in Florence en in 2014 in het Spaanse Ponferrada. Uiteindelijk mogen namens Nederland negen wielrenners starten op het WK.

Sportzaterdag, 1 juni 2013

Expositie toont de andere kanten van Foekje Dillema

Kollum | Over Foekje Dillema is al veel gezegd en geschreven. De Burumse werd na haar overlijden eind 2007 op 81-jarige leeftijd onderwerp van verhalen en documentaires over haar geslacht en de levenslange schorsing die ze in 1950 door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) kreeg opgelegd. Het bleek onrecht, en dat heeft diepe sporen nagelaten in het leven van Dillema. Desondanks kende ze ook geluk en was ze meer dan alleen die oneerlijke behandelde atlete. Oudheidskamer Mr. Andreae in Kollum laat dat zien met een expositie die vandaag wordt geopend.

Sportzaterdag, 1 juni 2013

Aris wil met verbouwd Kalverdijkje eredivisie in

Leeuwarden | Hij had het vorige week al gezegd, magager Gert Schurer: dat het raar moest lopen, wilde Aris het komend seizoen geen eredivisiebasketbal spelen. Gisteren ging de kogel door de kerk en tekende hij de inschrijvingspapieren voor een nieuw jaar op het hoogste niveau. Al houdt hij nog een kleine slag om de arm . ,,We lopen wel een beetje voor de fanfare uit.”

Sportzaterdag, 1 juni 2013

Fans Heerenveen willen alleen praten over aftreeddatum directie

Heerenveen | De directie van sc Heerenveen was gisteren niet aanwezig op de avond die door de verontruste supportersgroeperingen Feanfan en Nieuw Noord was georganiseerd. Wel gaf voorzitter Robert Veenstra eerder aan niet te willen ingaan op te supporterseis om af te treden. ,,Ik geef niet op.” De ruim driehonderd aanwezige supporters in het café naast het Abe Lenstra Stadion brulden terug. ,,Wij geven ook niet op.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties