De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 1 juni 2015.

Achtergrondmaandag, 1 juni 2015

Meer werk per hectare in het waddengebied

De werkgelegenheid in het waddengebied staat onder druk. Per hectare zijn er steeds minder mensen nodig in de landbouw. Kan het ook anders?

Cultuurmaandag, 1 juni 2015

Westergeest pakt uit met Straatfestival

Voor het 1250-jarige bestaan van Westergeest wordt donderdag groots uitgepakt met een Straatfestival met veel inbreng van de dorpsbewoners zelf. Ook bedoeld als opwarmertje voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Door Sanne de Waard.

Hoofdartikelmaandag, 1 juni 2015

Economische impuls Afrika geen oplossing

Is het redelijk dat Europa tienduizenden Afrikaanse en andere migranten opneemt? En verloopt het gesprek daarover in Europa redelijk? Of zijn de aantallen migranten waarover wordt gesproken zelfs op het oog een beschamend voornemen?

Regiomaandag, 1 juni 2015

Dorp steeds vaker zonder brievenbus

Na de bakker, de slager, de melkboer en de pinautomaat zal ook de brievenbus uit de kleinere dorpen in Fryslân verdwijnen, met name in die plaatsen waar op korte afstand een grotere kern te vinden is. Die situatie is onvermijdelijk, stelt Doarpswurk-directeur Jan Hendrik Jansen.

Regiomaandag, 1 juni 2015

Leger des Heils zet begeleiding moeders voort

Het Leger des Heils stapt in de opvang van stichting Nij Begjin in Buitenpost. Jelle en Neeltsje Pilat, die de opvang voor moeders en kinderen destijds samen opzetten, doen na vijftien jaar een stapje terug. De christelijke zorgorganisatie gaat de begeleiding van de tijdelijke bewoners op zich nemen. Daarmee wordt de opvang voortgezet en geprofessionaliseerd.

Sportmaandag, 1 juni 2015

Nijhuis zag weinig, maar rood kon wel

De vraag is of Hans Vonk deze ochtend bij het legen van de brievenbus in het Abe Lenstra-stadion echt verwacht KNVB-post aan te treffen. Na een goede nacht slaap en lekker ontbijt zal de meeste adrenaline wel uit zijn lichaam zijn verdwenen. Dat hormoon deed Vonk gisteravond in de catacomben van het Gelredome scheidsrechter Bas Nijhuis nog toebrommen dat hij een excuusbrief verwachtte. ,,En ook van jou krijgen we er een Pol (van Boekel, vijfde official, red.)."

Sportmaandag, 1 juni 2015

Afscheid van Uth duurt een half uur te lang

Zestig minuten leek Heerenveen tijdens de play-off-finale bij Vitesse (5-2) op weg naar de Europa League. Maar het seizoen duurde een half uur te lang. Desondanks gaan de Friezen trots de volgende voetbaljaargang in. Zonder Mark Uth.

Sportmaandag, 1 juni 2015

Sytse Bokma zou nu al niet misstaan in topklasse

It Heidenskip - Het is de droom van elke fierljepper die nog in de juniorencategorie springt: tijdens de Friese titelstrijd een afstand neerzetten waarmee je alle senioren aftroeft en dus de Sulveren Pols wint. Stiekem schoot dat scenario naar eigen zeggen ook even bij Sytse Bokma door het hoofd, afgelopen zaterdagavond in It Heidenskip. Want daar klopte de junior uit Hindeloopen met een nieuw persoonlijk record van 19,62 meter alle seniorenljeppers. Dat het 'slechts' een reguliere wedstrijd betrof en niet een FK, deed aan de knappe prestatie niets af. En het zegt ook veel over komend jaar, wanneer hij zijn debuut zal maken in de topklasse. Een podium waar Bokma nu al niet op zou misstaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties