De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van woensdag, 1 juni 2016.

Economiewoensdag, 1 juni 2016

Garnalenvissers nog niet allemaal overtuigd van vangstbeperking

Lauwersoog - De garnalenvisserij wordt tijdelijk beperkt. Garnalenvissers mogen van 30 mei tot en met 13 juni maximaal 72 uur per zeven dagen de zee op. Met dit quotum willen Nederlandse, Duitse en Deense garnalenvisserijorganisaties het MSC-duurzaamheidscertificaat halen en het garnalenbestand versterken. De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) heeft de beperking aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken. Het is bedoeld om de MSC (Marine Steward Council) te krijgen, een duurzaamheidscertificaat dat aantoont dat de garnalen afkomstig zijn van duurzame visserij.

Hoofdartikelwoensdag, 1 juni 2016

Tanende legitimiteit van politieke partijen

De Nederlandse politieke partijen worstelen met hun legitimiteit. In ons land zijn slechts 300.000 mensen lid van een politieke partij. Het aantal leden slinkt en partijen ontvangen daardoor minder staatssteun. Ze hebben in toenemende mate moeite hun organisaties (fractiemedewerkers, panden) in stand te houden.

Regiowoensdag, 1 juni 2016

Vergassen van ganzen gaat dit jaar niet door

Leeuwarden - Het vergassen van ganzen om de ganzenpopulatie terug te dringen, gaat dit jaar niet door. Dat maakte gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) gistermiddag bekend. Op basis van recente uitspraken van de rechtbank is de vergassingsactie juridisch niet meer mogelijk.

Regiowoensdag, 1 juni 2016

Fryslân haalt besparingsdoel energie niet

Leeuwarden - Fryslân zal de doelstelling niet halen om het energieverbruik in de provincie met 20 procent te verlagen ten opzichte van 2010. Dat concludeert adviesbureau KNN in een 'quickscan’ in opdracht van de provincie. Het energieverbruik in het bedrijfsleven en in het verkeer neemt te veel toe.

Regiowoensdag, 1 juni 2016

CdK Jorritsma vertrekt naar Eindhoven

Leeuwarden - Na zes jaar Fryslân keert commissaris van de Koning John Jorritsma in september terug naar Noord-Brabant. De gemeenteraad in Eindhoven heeft hem gisteravond officieel voorgedragen als nieuwe burgemeester. Per 1 september neemt hij in de Brabantse stad het stokje over van PvdA’er Rob van Gijzel, die eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties