De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 juli 2003.

Bijschriftdinsdag, 1 juli 2003

De enige troost

Soms zijn mensen sterk en ze kunnen alles. Ze zijn kerngezond en hebben een grote vitaliteit.

Economiedinsdag, 1 juli 2003

ODL Leeuwarden ontslaat 29 mensen

Leeuwarden - Het assemblagebedrijf ODL in Leeuwarden ontslaat eind dit jaar bijna de helft van zijn personeel. Dat heeft directeur J. van Wingerden maandag gezegd.

Economiedinsdag, 1 juli 2003

Baangarantie voor metselaars in opleiding

In de afgelopen jaren daalde het aantal metselaars in Nederland fors. Vorig jaar bedroeg het aantal nog 22.000. Enkele jaren eerder waren dat nog 24.000. Toch heeft de bouw volgens directeur Fred de Jong van Praktijkopleiding Bouw met vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen ondanks de recessie nog steeds behoefte aan gemotiveerde werknemers.

Hoofdartikeldinsdag, 1 juli 2003

Een eeuw van trouw

Honderd jaar Friesch Dagblad ; op 1 juli 1903 verscheen het eerste nummer van het Friesch Dagblad als abonnementskrant. Na inspanningen van een betrekkelijk kleine groep anti-revolutionairen begon de krant als een soort partijblad.

Regiodinsdag, 1 juli 2003

Friesch Dagblad viert het honderdjarig bestaan

Leeuwarden - Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat het Friesch Dagblad voor het eerst als abonnementenkrant verscheen.

Regiodinsdag, 1 juli 2003

Hulp bij psychose onderzocht

Groningen - Het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) start een landelijk onderzoek naar lotgenotengroepen voor mensen met een psychose. Op vijf plekken worden groepen opgericht om te kijken wat voor effecten het groepsgebeuren heeft op de patiënten. Zo’n 1 ŕ 2 procent van de bevolking lijdt aan schizofrenie of aanverwante psychotische stoornissen.

Regiodinsdag, 1 juli 2003

Regels voor skűtsjes wellicht

Sneek – Skűtsjeschippers die met een gezelschap varen, worden waarschijnlijk aan minder strenge regels gebonden. Dat verwachten de voorzitters van de SKS en de IFKS. De schippers worden nu ernstig belemmerd door regels.

Regiodinsdag, 1 juli 2003

Een dak en rust in Fochteloo

Fochteloo - Zelf zat Jan Schonewille (50) een tijdje in een klooster, nadat hij overspannen raakte. De rust, regelmaat en het luisterend van de pastor deden de predikant van de Gereformeerde kerk in Nijensleek goed.

Regiodinsdag, 1 juli 2003

Na ‘Kollum’ krijgt ook ‘Ferwert’ gedragsregels

Ferwert – In navolging van Kollumerland wil ook de gemeente Ferwerderadiel gedragsregels opstellen voor haar burgers.

Regiodinsdag, 1 juli 2003

Friese kinderen doen mee aan ‘wereldcircus’

Leeuwarden – Veertig Friese kinderen en jongeren doen mee aan de internationale circustheatervoorstelling Ithaka die morgen twee keer wordt opgevoerd in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 juli 2003

Gemeentestichting vrijgemaakten

Leeuwarden – De Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) gaan serieus werk maken van gemeentestichting (Churchplanting). Dit najaar gaan twee predikanten aan de slag als gemeentestichter in Amsterdam. Het is voor het eerst dat de vrijgemaakten daadwerkelijk nieuwe gemeenten stichten.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 juli 2003

900 christenen stierven voor geloof in 2002

Leeuwarden – Meer dan negenhonderd christenen zijn vorig jaar voor hun geloof gestorven. Dat meldt de website Katholiek Nederland op basis van een rapport van de internationale organisatie Aid to the Church in Need (ACN).

Sportdinsdag, 1 juli 2003

Veldwachter De Haan ziet selectie wel zitten

Terherne – Of het te maken heeft met het belabberde begin van vorig jaar (de slechtste seizoenstart ooit), of omdat voorzitter Riemer van der Velde raadslid is van de ‘Kameleon-gemeente’ Lenten, feit is dat de selectie van SC Heerenveen de voorbereiding op het nieuwe seizoen is gestart met teambuilding in het Kameleondorp Terherne.

Sportdinsdag, 1 juli 2003

Schaakbond is er niet alleen voor dat kleine plukje profschakers

Leeuwarden - De privileges van de oudere profschakers zijn de laatste jaren aangetast. En dus is het niet vreemd dat juist de kritiek op de Nederlandse schaakbond over het Nederlandse kampioenschap van de twee oudste actieve spelers komt. Die kritiek richt zich vooral op de hoogste baas Sytze Faber. Onterecht, vindt die.

Sportdinsdag, 1 juli 2003

Marco Bos pakt eerste criterium Zesdaagse

Nieuw-Roden - ,,Misschien heb ik de komende dagen nog meer verrassingen in petto, maar deze winst is in ieder geval binnen”, glunderde Marco Bos maandag na zijn zege in het wielercriterium van Nieuw-Roden.

Weerdinsdag, 1 juli 2003

(Onweers)buien

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgen komt het tot soms pittige onweersbuien met kans op windstoten. De temperaturen zullen overdag rond de 18 of 19 graden uitkomen en morgen staat er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties