De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 1 juli 2004.

Bijschriftdonderdag, 1 juli 2004

Goed voor de dag komen

Of het nu felbegeerde merkkleding is, of een oranje uitdossing tijdens een voetbaltoernooi, het is opmerkelijk hoeveel mensen als levende reclamepop van bedrijven willen rondlopen.

Bijschriftdonderdag, 1 juli 2004

Parel van Paulus

Soms heb je van die dagen.

Bijschriftdonderdag, 1 juli 2004

Congressen over bijbelwetenschap

Leeuwarden – Aan de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de universiteit Groningen vinden van 25 tot 28 juli vier internationale congressen op het gebied van bijbelwetenschap plaats. Het congres van de ‘Europese Associatie van studie naar de Bijbel’ gaat over de vraag of er voldoende bronnen zijn om een (profane) geschiedenis van Israël te schrijven. Deelnemers aan het congres van de Groningse onderzoeksgroep Thema’s in de Bijbelse verhaalkunst kijken hoe er in de loop van de geschiedenis is omgegaan met de tekst over het brandende braambos in Exodus 3 . De Internationale organisatie voor Qumranstudie organiseert een congres over de identiteit van de gemeenschap van de Dode Zeerollen.

Dossierdonderdag, 1 juli 2004

Ze zijn allemaal gelijk


Economiedonderdag, 1 juli 2004

Fusiebesluit landbouwclubs een week uitgesteld

Drachten – Het definitieve besluit over de fusie van de regionale landbouworganisaties GLTO, NLTO en WLTO is een week uitgesteld. Vandaag zou het definitieve voorstel worden voorgelegd aan de algemeen besturen van de organisaties. Er blijkt echter extra tijd nodig om de laatste details verder uit te werken. Dit meldt landbouworganisatie NLTO.

Hoofdartikeldonderdag, 1 juli 2004

Een zaak van Europa

Turkije hoort bij Europa. Dat zei de Amerikaanse president Bush deze week in Istanbul op de NAVO-top. Bush heeft zo zijn redenen de Turkse wens tot toetreding tot de Europese Unie te steunen. Turkije is een trouw bondgenoot van het Westen en als EU-lidstaat wordt het nog verder het westerse kamp binnengehaald. Het land kan dan nog meer fungeren als een brug naar het instabiele Midden-Oosten. De Turkse toetreding tot de EU is het bewijs dat moderniteit en islam kunnen samengaan en er dus geen sprake is van een botsing van beschavingen. Het zou de islamitische wereld kunnen tonen dat samenwerking beter is dan confrontatie.

Regiodonderdag, 1 juli 2004

In de trein naar Zwolle met 200 kilometer per uur

Den Haag – Als de Zuiderzeelijn niet wordt aangelegd, kan het bestaande spoor van Leeuwarden en Groningen naar Zwolle geschikt gemaakt worden voor treinen die 200 kilometer per uur rijden. Dat opperde VVD-Kamerlid Hofstra woensdag in een overleg met verkeersminister Peijs.

Regiodonderdag, 1 juli 2004

Verder uitstel Zuiderzeelijn

Leeuwarden – De besluitvorming over de Zuiderzeelijn loopt verdere vertraging op. Fryslân tekent de samenwerkingsovereenkomst tussen het rijk en de regio vooralsnog niet. Er staan nog te veel vragen open, vinden Provinciale Staten. De steun voor de Zuiderzeelijn lijkt steeds verder af te kalven.

Regiodonderdag, 1 juli 2004

De kinderopvang geeft status op school

Burum – Met man en macht hebben ze eraan gewerkt, de ouders van Burum. Vrijdag is het dan eindelijk zo ver, dan is de officiële opening van het kinderdagverblijf in de pastorie van het gereformeerde kerkgebouw. De inwoners van Burum zijn ingenomen met deze voorziening in hun dorp. ,,Vorig jaar is de laatste winkel uit het dorp verdwenen, nu komt er weer eens wat bij”, aldus Minke van der Goot, een van de initiatiefnemers.

Regiodonderdag, 1 juli 2004

Arjen Pauwels (33)

Leeuwarden – De directiefunctie binnen het Friesch Dagblad is versterkt. Drs Arjen Pauwels (33) uit Echten (Dr.) is per 1 juli 2004 benoemd tot bedrijfsdirecteur.

Regiodonderdag, 1 juli 2004

Sloop Franeker wijk voorlopig van de baan

Franeker – Honderdtien gezinnen in de Franeker Professorenbuurt kunnen voorlopig opgelucht ademhalen. De woningstichting en de gemeente hebben het plan ingetrokken om hun woningen te slopen en te vervangen door grotere eengezinswoningen en seniorenflats. Ook de baptistenkerk, een garagebedrijf en een aantal garageboxen blijven voorlopig staan.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 juli 2004

De Groate Kerk van Sint Jacobiparochie

Fryslân heeft honderden, fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus, houden de stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag tien open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de Groate Kerk van Sint Jacobiparochie.

Sportdonderdag, 1 juli 2004

Schaken in kerk wordt niet meer afgestraft

Leeuwarden - Bijna twee weken lang is de Grote of Jacobijner Kerk in hartje Leeuwarden verheven tot ‘schaaktempel’. Tegelijk met de tien mannen en zes vrouwen die strijden om het Nederlands kampioenschap, is er een FK, mag iedereen in het schaakcafé bij binnenkomst van de kerk aanschuiven voor de simultaan met een echte topper, worden partijen van toppers becommentarieerd en nagespeeld door een internationaal grootmeester en is volgende week zelfs een heus toernooi voor theologen.

Sportdonderdag, 1 juli 2004

De Opstap en ’t Fonnemint schoolkaatskampioen

Leeuwarden - De basisscholen De Opstap uit St. Jacobiparochie en ’t Fonnemint uit St. Annaparochie zijn woensdag op Sonnenborgh, het veld van veld van de Leeuwarder Kaats Club LKC, respectievelijk bij de jongens en de meisjes Fries kampioen geworden bij het schoolkaatsen.

Weerdonderdag, 1 juli 2004

Aanhoudend buiig

We hebben afwisselend momenten met zon en buien met kans op onweer. De temperaturen liggen vanmiddag rond 17 ŕ 18 graden, bij een stevige westenwind. Morgen blijft het aanhoudend buiig met kans op onweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties