De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 juli 2005.

Bijschriftvrijdag, 1 juli 2005

Mens uit één stuk

Jezus is in zijn leven bepaald geen softie geweest.

Economievrijdag, 1 juli 2005

Sociaal akkoord bij Imperial Tobacco

Joure – Vakbonden en Imperial Tobacco hebben een sociaal akkoord gesloten voor de reorganisatie waarbij 53 banen verloren gaan. Enkele weken geleden werd bekend dat er bij de locatie in Joure dit jaar gereorganiseerd moest worden. De banen zullen gefaseerd verdwijnen tussen nu en eind 2006.

Hoofdartikelvrijdag, 1 juli 2005

De publieke omroep…

Het leek er even op dat staatssecretaris Van der Laan de NPS wel zou willen laten bestaan. Als de Kamer erom zou vragen. Maar dat gebeurde gisteravond niet; volgens plan wordt de NPS opgedoekt. Tegelijkertijd gaat het hele publieke bestel op de schop. En, volgens sommigen, onder de grond. Wat het kabinet wil, is volgens hen ontoelaatbaar - tenzij de Kamer het goed vindt dat de kwaliteit van de programma’s door geldgebrek fors achteruit gaat. Of, zoals H. Bruins Slot, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep het zegt: zonder geld geen Zwitsers.

Regiovrijdag, 1 juli 2005

Yuri Rose rekent nog steeds op een transfer

Langezwaag – Yuri Rose was er donderdag ook op de eerste trainingsdag van SC Heerenveen. In afwachting van zijn transfer naar het Portugese CS Marítimo Funchal op Madeira meldde hij zich donderdagmorgen gewoon op het trainingsveld in Langezwaag. ,,Zelf ben ik er al uit. Ik kan een driejarig contract tekenen, maar de club wil me graag transfervrij overnemen.’’

Regiovrijdag, 1 juli 2005

Ziekte door brand ATF niet uitgesloten

Drachten – Het is goed mogelijk dat mensen die in mei 2000 zijn blootgesteld aan rook van de grote gifbrand bij chemisch afvalverwerker ATF in Drachten, het huidige Van Gansewinkel, nadien ziek zijn geworden.

Regiovrijdag, 1 juli 2005

Afpersing op school ging onnodig lang door, zonder dat iemand wat deed

Leeuwarden – Tweeënhalve maand hebben twee vijftienjarige scholieren uit Leeuwarden schoolgenoten kunnen bedreigen, mishandelen en afpersen. Zonder dat iemand iets ondernam. De slachtoffers en getuigen durfden uit angst voor represailles niets te zeggen tegen ouders, leraren en politie.

Regiovrijdag, 1 juli 2005

Geen vergunning, maar wel regels

IJlst – Inwoners van de gemeente Wymbritseradiel krijgen het een stuk gemakkelijker nu ze geen vergunning meer hoeven aanvragen voor het houden van een collecte, het opplakken van tijdelijke reclamebiljetten of het organiseren van een buurtfeest. Ze mogen gewoon hun gang gaan.

Regiovrijdag, 1 juli 2005

Regenval zorgt voor overlast in Fryslân

Leeuwarden – Hevige regenval heeft gisteren in diverse plaatsen in Fryslân voor overlast gezorgd. Met name in Heerenveen en Skarsterlân was de hinder groot. De brandweer moest minstens tien keer uitrukken om het water weg te pompen. Verschillende evenementen, zoals openluchtspelen, werden afgelast.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 juli 2005

Een naamloos zorgenkindje bloeit op na negentig jaar

Wijnjewoude - Eigenlijk is het altijd al een tobber geweest, het orgel van de Nederlandse Hervormde Kerk in Wijnjeterp. Negentig jaar kommer en kwel stijgt op uit het archiefonderzoek dat organiste G. Beenen-Brouwer heeft gedaan. Maar vanavond zal het pierement met heldere stem de lofzang begeleiden, belooft de Drachtster orgelbouwer S. Haarsma, die twee jaar bezig is geweest om het instrument stevig onder handen te nemen. ,,Ik ken het orgel sinds begin jaren zestig. Toen was het al een zorgenkindje.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 1 juli 2005

Scholen kopen bijbels in bulk

Zuidhorn – De 26 basisscholen die betrokken zijn bij de onderwijsfusie in het Groninger Westerkwartier worden vandaag in één keer van nieuwe bijbels voorzien. Met de aanschaf van ruim zevenhonderd exemplaren van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) wil het overkoepelend bestuur benadrukken dat identiteit in een fusieproces minstens zoveel aandacht verdient als economische en juridische aspecten.

Sportvrijdag, 1 juli 2005

‘It pealtsje fan Easterlittens’ naar hoofdstad

Easterlittens - Dertig jaar geleden verruilde Johannes Brandsma, de beste kaatser die Fryslân ooit gekend heeft, het Friese kaatsen voor de Belgische spelsoort jeu de pelote. Met het aantrekken van ‘De Brand’ wilden de Belgen een dubbelslag slaan: én een fenomeen in huis halen én het veroveren van een markt. Het eerste lukte, het tweede niet.

Sportvrijdag, 1 juli 2005

Paul Bosvelt heeft alweer honger naar de bal

Langezwaag - SC Heerenveen is donderdag in Langezwaag als één van de eerste betaald voetbalorganisaties in Nederland begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Gertjan Verbeek kon gisteren op Sportpark It Paradyske nog niet over een volledige selectie beschikken. Verre van dat zelfs, want er ontbraken nog een tiental spelers op het appèl.

Weervrijdag, 1 juli 2005

Fraai weekend 


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties