De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 1 juli 2010.

Cultuurdonderdag, 1 juli 2010

NNJO gaat zeilend op tournee langs Friese kust

Leeuwarden - Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) gaat deze zomer op tournee met twee authentieke zeilschepen. Hiermee varen ze langs de Friese kust om aan wal openluchtconcerten te geven. Deze zijn gratis toegankelijk. Dat heeft orkestmanager Martijn Winters bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 1 juli 2010

Boek christelijke boekenweek van Henk Stoorvogel

Harderwijk - Henk Stoorvogel schrijft het actieboek voor de Week van het Christelijke Boek van volgend jaar. Dat is bekendgemaakt door de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), die de week organiseert. Stoorvogel is Pastor Gemeenteontwikkeling bij de Vrije Evangelisatie in Zwolle en schreef eerder onder meer de boeken De droom van God en De leerling.

Hoofdartikeldonderdag, 1 juli 2010

Onnodig streng...

In Nederland wordt al een aantal jaren geroepen om strengere straffen en een hardere aanpak van criminelen en overlastbezorgers door politie en justitie. Het zijn niet alleen verontwaardigde burgers die op de trom slaan, ook politici van verschillende partijen blazen een stevig partijtje mee. Dat allemaal natuurlijk in het kader van de strijd om de kiezersgunst. Het lijkt erop dat politie en justitie in hun handelen worden beďnvloed door de nieuwe strengheid die door Nederland waart.

Regiodonderdag, 1 juli 2010

Extreme hitte: Fryslân treft maatregelen

Leeuwarden - Fryslân krijgt morgen te maken met een gemiddelde temperatuur van 33 graden, voorspelt weerman Piet Paulusma. Bij zulke extreme temperaturen liggen de gevaren van uitdroging en een zonnesteek op de loer. Scholen, verzorgingshuizen, boeren en overheden - iedereen treft zijn maatregelen.

Regiodonderdag, 1 juli 2010

Naam Sneek onverstandig; denk aan sentimenten

Sneek - De gemeente Sneek kent te veel waarde toe aan het voorkomen van Sneek in de naam van de fusiegemeente in de Zuidwesthoek. Vanuit marketingoogpunt biedt de naam Sneek Súdwest Fryslân niet veel voordelen ten opzichte van de naam Súdwest Fryslân. Sneek moet zich gewoon als Sneek profileren, los van de gemeentenaam.

Regiodonderdag, 1 juli 2010

Oude herinneringen ophalen, met de dames erbij

Dokkum - Veteranen van de Irenebrigade hielden gisteren voor het laatst een reünie in Hotel De Posthoorn in Dokkum.

Regiodonderdag, 1 juli 2010

Broze regeling paalrotschade

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat een stimuleringsregeling opstellen voor de eigenaren van huizen in het veenweidegebied met een rottende houten fundering. Een initiatiefvoorstel van de PvdA kreeg gistermiddag steun van een meerderheid van CDA, VVD en ChristenUnie.

Regiodonderdag, 1 juli 2010

Hele buurt mag van de spelletjesmiddag genieten

Leeuwarden - Volgens onderzoekers zijn er weinig activiteiten en voorzieningen voor kinderen in de Schepenbuurt in Leeuwarden. Daarin werd gistermiddag verandering gebracht. Door Wybe Fraanje.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 juli 2010

Zomerconferentie groeit bijna uit zijn jas

Leusden - De zomerconferentie van stichting New Wine nabij Biddinghuizen trekt dit jaar fors meer kampeergasten. De conferentie van de kerkelijke vernieuwingsbeweging wordt van 24 tot en met 30 juli gehouden op het terrein naast Walibi Flevo.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 juli 2010

Prof. dr. Cees Veerman opent in september academisch jaar PThU

Utrecht - Prof. dr. Cees Veerman, oud-minister van Landbouw, opent op 7 september in Leiden het academisch jaar van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Dat heeft het College van Bestuur bekendgemaakt.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Rugnummers zijn vergeven, maar posities nog niet

Koudum - Terwijl de scheidende directieleden Yme Kuiper en Henk Hoekstra gisteren de deur van het Abe-Lenstrastadion definitief achter zich dicht trokken, opende de selectie van Heerenveen de deur naar het nieuwe seizoen. Dat gebeurde in Koudum met de traditionele oefenwedstrijd tegen de regioselectie van Gaasterlân-Sleat. Heerenveen opende het bal voorzichtig met zeven treffers, waarbij duidelijk werd dat het vizier bij iedereen nog niet op scherp staat.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Dravers in Emmeloord eindelijk normaal op pad

Emmeloord - Na de koersen van gisteravond in Emmeloord ging bij de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport nog net de vlag niet uit. Maar opgelucht waren ze wel. Voor het eerst dit seizoen begonnen de deelnemende paarden vrijwel probleemloos aan hun koersen. Dat was twee weken eerder in Hattemerbroek totaal anders, vrijwel elke start mislukte meerdere malen en de vertraging liep daar op tot meer dan een uur.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Heerenveen verlengt contract Djuricic tot zomer 2014

Heerenveen - Sportclub Heerenveen heeft het contract van het grote Servische talent Filip Djuricic opengebroken en verlengd tot de zomer van 2014. Het contract van de achttienjarige Serviër liep nog tot medio 2012. Volgens diverse media stond Djuricic in de belangstelling van een aantal Europese topclubs.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Zware seizoenstart Harkemase Boys

Leeuwarden - Harkemase Boys begint het seizoen in de topklasse bij de zaterdagclubs met een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels, algeheel kampioen bij de amateurs.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

‘Wojciechowski naar Willem II’

Heerenveen - De kans is groot dat Pawel Wojciechowski zijn voetbalcarričre bij Willem III vervolgt.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Friend verkast naar Hertha BSC

Berlijn - Oud-Heerenveenspits Rob Friend zet zijn loopbaan voort bij het Duitse Hertha BSC, dat dit seizoen degradeerde uit de Bundesliga.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Oosterwoud wint goud bij NK tijdrijden

Veendam - Wendy Oosterwoud uit Ureterp heeft gisteravond in Veendam de gouden medaille gewonnen bij de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden voor nieuweling-dames. Oosterwoud was ruim een seconde sneller dan Lizzy Witlox uit Eindhoven.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Zevende seizoenzege Bos

Maasdijk - Het kan niet op voor Jan Bos. De wielrenner uit Nieuwehorne greep gisteravond in Maasdijk alweer zijn zevende zege van het seizoen. De Fries, rijdend in het shirt van Team Specialized, rekende in de finale af met Dennis Smit uit Zwanenburg en Sander Lormans uit Heemskerk.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

De Groot springt Hollands record

Vlist - Fierljepper Jaco de Groot uit Kamerik heeft gisteravond in Vlist zijn eigen Hollands record met twee centimeter aangescherpt. De Groot sprong op de schansen waar komende zaterdag de tweekamp Holland - Friesland wordt gehouden een afstand van 20 meter en 81 centimeter. Het oude record (20,79) sprong De Groot op 18 juli 2009 in Linschoten.

Sportdonderdag, 1 juli 2010

Eerste Rond de Lindeloop groot succes

Wolvega - De eerste editie van Rond de Lindeloop in Wolvega was gisteravond een groot succes.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties