De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 augustus 2015.

Economiezaterdag, 1 augustus 2015

Slager wil een versmarkt in bibliotheek van Workum

Workum - Slagerij Van der Meer heeft plannen om de bibliotheek in Workum om te bouwen tot versmarkt. De gemeente wil meewerken aan de plannen. In de versmarkt moet naast een slagerij ruimte komen voor bijvoorbeeld een groentezaak en een bakker. De bibliotheek wil het pand aan de Begine graag verkopen, zodat ze kunnen verhuizen naar het voormalige gemeentehuis aan de Merk. Van der Meer zit nu in een ander pand aan de Merk en wil verhuizen wegens een teruglopende omzet en een beperkt aantal parkeerplekken. Plaatselijk Belang Workum staat positief tegenover het initiatief.

Regiozaterdag, 1 augustus 2015

Opnamestop dreigt voor zorginstellingen

Leeuwarden - Vijftien van de honderd jeugdzorginstellingen in Fryslân dreigen later dit jaar een opnamestop te krijgen opgelegd. De instellingen komen mogelijk boven het voor hen vastgestelde zorgbudget. Zodra dat het geval is moeten kinderen worden doorverwezen naar een van de andere instellingen voor jeugdzorg.

Regiozaterdag, 1 augustus 2015

Oeral Thús is 28 jaar na IFKS ook in SKS de beste

Sneek - Na 28 jaar is de Oeral Thús eindelijk het snelste SKS-skûtsje van Fryslân. In 1987 won de Hollander André Hoek er de titel mee in de competitie van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS). De winter erna kocht het bestuur van de Stichting Skûtsje Haskerlân tot veler verrassing de Oeral Thús. Het was vloeken in de skûtsjekerk. Voor het eerst vond er een transfer plaats van een skûtsje vanuit de IFKS naar de SKS. Andersom gebeurde het overigens veel vaker.

Regiozaterdag, 1 augustus 2015

Dirk van der Zee Panschipper

Sneek - Dirk van der Zee uit Sneek is gisteravond tijdens het openingsfeest van de Sneekweek benoemd tot Schipper in de Orde van de Sneker Pan. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn passie voor de watersport en grenzeloze liefde en inzet voor de Sneekweek. Burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân maakte de benoeming bekend.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 augustus 2015

Teksteditie van 'Psalmen voor Nu'

Leeuwarden - Er verschijnt dit najaar een teksteditie van Psalmen voor Nu. Het project dat eerder, in verschillende delen, op cd uitkwam is straks ook als handzame bundel verkrijgbaar. Alle 150 psalmen werden in het kader van het project 'Psalmen voor Nu' vanaf 2002 hertaald in toegankelijke taal en eigentijdse muziek. Veel psalmen hebben hun weg al gevonden naar de zondagse dienst; meerdere zijn opgenomen in het nieuwe Liedboek (2013) en de bundel Opwekking. Met de teksteditie wordt het nog makkelijker om met de psalmen in de gemeente aan de slag te gaan. De uitgave van Boekencenrum staat gepland voor oktober en gaat bijna 10 euro kosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties