De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 1 september 2011.

Cultuurdonderdag, 1 september 2011

Prenten te koop naar werk van Lawrence Alma-Tadema

Leeuwarden - Kunsthandel Mieke Zilverberg in Amsterdam houdt eind deze maand een verkooptentoonstelling met prenten van werk van Lawrence Alma-Tadema (1836-1912). Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. Te koop zijn 31 originele prenten die zijn gegraveerd naar de schilderijen van de Friese kunstenaar.

Economiedonderdag, 1 september 2011

Friesland Bank boekt bescheiden winst

Leeuwarden - Friesland Bank heeft in het eerste half jaar van 2011 een nettowinst geboekt van vijf miljoen euro. De landelijke reclamecampagnes leverden veel klanten en spaargeld op. Maar er moest ook weer fors worden afgeschreven.

Economiedonderdag, 1 september 2011

Gemeente moet zich actiever opstellen

Groningen - Gemeenten in Noord-Nederland moeten bedrijven sneller, proactief en deskundige hulp bieden bij het toepassen van regels en wetten. Dat zegt Lambert Zwiers, directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord. ,,De regels zijn te ingewikkeld. Laat gemeenten het vertrouwen hebben dat ondernemers het goed doen en dat slechts af en toe toetsen.”

Hoofdartikeldonderdag, 1 september 2011

Rutte is lachende derde in monarchiedebat

Wat de voorstellen van de PvdA over de monarchie betreft, staat er een ding vast: er komt niets van terecht. De Nederlandse politiek houdt zich al jaren bezig met allerlei bestuurlijke hervormingen en toch verandert er weinig. Slechts kleine aanpassinkjes halen het.

Regiodonderdag, 1 september 2011

Afvaloven mag voorlopig blijven draaien

Harlingen - De afvaloven in Harlingen hoeft niet stilgezet te worden van de provincie Fryslân. Wel moet Omrin zo snel mogelijk een aanvraag indienen voor een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet. Dat heeft de provincie in een brief aan de afvalverwerker laten weten.

Regiodonderdag, 1 september 2011

Friese hotels veranderen in hondenverblijven

Hotels in Leeuwarden en omstreken zitten de komende vier dagen vol met honden en hun baasjes. Dit vanwege de Eurodogshow die vandaag in het WTC Expo is begonnen. Daar komen 13.000 viervoeters op af.

Regiodonderdag, 1 september 2011

Drijvend debatcentrum kan nog varen na ongeval

Stavoren - Een nog immer gehavende ARK Fryslân vertrekt morgenochtend vanuit Balk richting Stavoren. Het drijvende debatcentrum werd in juni in Joure aangevaren. De opgelopen schade is echter nog niet verholpen. ,,Maar de ark kan wel gewoon dienst doen”, zegt een woordvoerder van het centrum voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit.

Regiodonderdag, 1 september 2011

Verzoening en hoop bij Indiëherdenking

In het Rengerspark in Leeuwarden klonk gisteren een indringend geluid bij de Indiëherdenking. Luitenant-generaal b.d. Ted Meines predikte een boodschap van verzoening en hoop.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 september 2011

‘Fryske snein’ in kader van zestig jaar Kneppelfreed

Leeuwarden - Alle kerken in Fryslân worden opgeroepen om op 13 november een Friese kerkdienst te houden. Dit in het kader van de herdenking van zestig jaar Kneppelfreed.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties