De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 1 september 2016.

Achtergronddonderdag, 1 september 2016

Specialisatie van Waddenzeehavens op basis van natuurlijke kracht

De Waddenzeehavens zorgen voor veel economische bedrijvigheid en werkgelegenheid in het waddengebied. Ze zijn op afstand de grootste banenmotor, vooral de industriehavens Delfzijl, Eemshaven, Harlingen en Den Helder. Door de Koninklijke Marine is het havenaandeel in werkgelegenheid voor Den Helder het allerhoogst. Met visserij dragen ook Lauwersoog en Den Oever hun steentje bij met zoīn duizend banen. In het waddengebied zijn in totaal ongeveer honderdduizend banen, waarvan ruim dertigduizend mede zijn te danken aan de havens.

Hoofdartikeldonderdag, 1 september 2016

Maak geen beloftes maar wel voornemens

Om de verkiezingscampagne met een schone lei te beginnen, besloot Mark Rutte om nu alvast sorry te zeggen. Sorry dat ik iedereen duizend euro beloofde, sorry dat ik zei dat er geen geld naar Griekenland zou gaan, sorry dat ik zei dat de moordenaar van Pim Fortuyn niet vervroegd vrij mag komen. Sorry.

Regiodonderdag, 1 september 2016

Eigenaren Sionsberg eensgezind in strijd

Dokkum - De neuzen van de eigenaren van medisch centrum Sionsberg in Dokkum staan weer dezelfde kant op. Volgens manager Peter Lalkens gaan CCN, DC Klinieken en Zuidoostzorg eensgezind om tafel met De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) om te praten over het verbroken zorgcontract. Die gesprekken beginnen morgen.

Regiodonderdag, 1 september 2016

Club van IndiŽgangers heft zichzelf in 2019 op

Leeuwarden - De Vereniging van Oud-Militairen IndiŽ- en Nieuw Guinea-gangers Nederland heft zich 1 januari 2019 op. ,,Het ledenaantal wordt steeds kleiner en de leden hebben een gevorderde leeftijd", verklaart voorzitter Leen Noordzij het besluit.

Regiodonderdag, 1 september 2016

Achtkarspelen krijgt college met vier wethouders

Buitenpost - Het nieuwe college van Achtkarspelen krijgt vier wethouders. Het CDA levert twee wethouders, PvdA en ChristenUnie elk een. De kandidaten worden vanavond in een extra raadsvergadering voorgedragen.

Regiodonderdag, 1 september 2016

Ooststellingwerf centrum voor betere bodem

Oosterwolde - Ooststellingwerf wil over vier jaar koploper in Noord-Nederland zijn op het gebied van kennis over duurzaam bodembeheer en verbetering van de bodem. Daartoe moet een Kenniscentrum Bodem worden opgericht, dat ondergebracht moet worden in het Ecomunity Center op het duurzame bedrijvenpark Ecomunity Park in Oosterwolde. Hogeschool Van Hall Larestein heeft onlangs Emiel Elferink benoemd tot lector bodemverbetering. Hij moet het Ecomunity Center als uitvalbasis krijgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties