De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 1 oktober 2007.

Dossiermaandag, 1 oktober 2007

Wat een feest!


Hoofdartikelmaandag, 1 oktober 2007

Problemen in de thuiszorg...

Het gaat niet goed met de thuiszorg. De meeste aandacht gaat uit naar de positie van de werkers. Die is voor velen verslechterd. Aanvankelijk hadden ze een vaste baan, nu worden ze als goedkopere krachten ingezet. De kwaliteit van de thuiszorg vanuit het oogpunt van de cliënt is op onderdelen slechter geworden. En instellingen dreigen kopje onder te gaan.

Regiomaandag, 1 oktober 2007

Zorgwerker zelfstandig in thuiszorg

Leeuwarden - Thuiszorgmedewerkers kunnen vanaf volgend jaar bij de Stichting Palet aan de slag als zelfstandig werkende verzorgende of verpleegkundige (ZZP’er). Onder de naam ‘Yu’ kan Palet zo thuiszorg op maat aanbieden, zonder dat het meer kost. Dat komt doordat de risico’s verschuiven van de organisatie naar de zelfstandige franchisenemer.

Regiomaandag, 1 oktober 2007

Ferwert als filmdecor: fijne najaarsopsteker

Ferwert - Duitse soldaten in de straten van Ferwert. Meisjes op klompen en vrouwen met strenge knoetjes. De tijd lijkt even teruggedraaid in het centrum van Ferwert. De opnamen van Snuf de Hond van regisseur Steven de Jong brengen het dorp terug naar de laatste dagen van de oorlog.

Regiomaandag, 1 oktober 2007

Rustiger banenmarkt

Leeuwarden - De zes banenmarkten van het Centrum voor Werk en Inkomen in Fryslân hebben zaterdag bijna 3100 mensen getrokken. Dat zijn er zevenhonderd minder dan vorig jaar. Dat maakte een woordvoerster van CWI Noord vandaag bekend. Door de aantrekkende economie loopt het aantal werkzoekenden snel terug. Daarom is er minder belangstelling voor de banenmarkten, denkt de woordvoerster.

Regiomaandag, 1 oktober 2007

Eelco kan niet wachten tot hij mag werken

Leeuwarden - Al 2,5 jaar staat Eelco Klaarmond (22) op de wachtlijst bij Caparis. Hij was achttien toen hij plotseling ziek werd: een hersentumor. Na de operatie kon hij niet goed meer lopen of lang achter elkaar staan. Zijn werk als automonteur kon hij onmogelijk weer oppakken. Nu hoopt hij op een werkherkansing bij sociale werkvoorziening Caparis.

Regiomaandag, 1 oktober 2007

‘Hiele dei in grutte gaos’

Oudehorne - Regen en nog eens regen. Tientallen evenementen die zaterdag in Fryslân werden georganiseerd, vielen letterlijk en figuurlijk in het water. Het grootste evenement, de Flaeijelfeesten in Oude- en Nieuwehorne, trok maar liefst vierduizend bezoekers minder dan vorig jaar. ,,It wie ien grutte gaos. Trekkers hawwe de hiele dei dwaande west om auto's út de drek te lűken”, aldus organisator Stelma uit Oudehorne. De organisatie had dertigduizend euro minder aan inkomsten dan vorig jaar.

Geloof & Kerkmaandag, 1 oktober 2007

Eerste editie PKN-jongerenfestival Wake Up Call in Hoogeveen

Hoogeveen - Uit de speakers klinkt het Opwekkingsnummer Your name is holy van Brian Doerksen met een flinke bas er onder. Tieners doen jumpstyle op de muziek van dj Rob van Rossum, bekend van Radio Veronica. Het kon gisteren allemaal op het PKN-jongerenfestival Wake Up Call in Hoogeveen.

Geloof & Kerkmaandag, 1 oktober 2007

‘Een leider kan van iedereen leren’

Lelystad - Zevenhonderd mensen uit honderd kerken kwamen vrijdag en zaterdag bijeen in evangelische kerk De Pijler in Lelystad voor de Global Leadership Summit, een groot christelijk congres over leiderschap. Zes sprekers belichtten verschillende aspecten van leiderschap. Van hoe je zelf geďnspireerd blijft als leider tot het belang van het creëren van draagvlak voor nieuwe plannen in je gemeente.

Geloof & Kerkmaandag, 1 oktober 2007

Catechese vraagt om maatwerk

Bunschoten-Spakenburg - Pas je aan, lever maatwerk, en richt je tegelijk op het samen gemeente-zijn. Dat was de conclusie zaterdag bij een conferentie in de Immanuëlkerk in Bunschoten-Spakenburg over catechese aan mensen met een beperking. De bijeenkomst was een initiatief van de vereniging dit Koningskind, met ondersteuning van het deputaatschap integratie van mensen met een beperking van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Afonso Alves is terug; nu de goals nog

Rotterdam - Na 45 minuten mocht Afonso Alves zaterdagavond aantreden in de Rotterdamse Kuip. Met de Braziliaan in de gelederen maakte sc Heerenveen het Feyenoord na rust heel lastig en won op punten. Het leverde evenwel niets op, omdat de Friezen voor de pauze volledig werden weggespeeld door de opgeleefde club uit Rotterdam-Zuid.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Speler Wolvega bijt tegenstander van FVC in zijn zij

Wolvega - Bijten lijkt na de ‘elleboog’ meer en meer een nare gewoonte te worden van voetballers. Gisteren was het in de tweede klasse K raak in de wedstrijd tussen Wolvega en FVC. Fokke van der Duim (Wolvega) zette na een duel met Freerk van der Meij zijn tanden in de zij van zijn opponent.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Cambuur voer voor psycholoog

Oss - Cambuur werd gisteren hardhandig van de roze wolk geduwd waarop het sinds donderdagavond verbleef, na de bekerwinst op AZ in een kolkend eigen stadion. In een ontluisterend duel bezorgde TOP Oss de Leeuwarders de vierde nederlaag van het seizoen. De ploeg van Jurrie Koolhof verliet met gebogen hoofd het sfeerloze stadion in Oss.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Harkemase Boys vertoont trekjes van de club die het eens was

Harkema - Het was een gouden greep van het Harkemase Boys-bestuur om trainer Henk de Jong aan te trekken. De Drachtster oefenmeester is met zijn ploeg na vijf wedstrijden riant koploper - zeker na de zege zaterdag op concurrent HZVV - en ontpopt zich tevens als een echte schatbewaarder, die alle randverschijnselen meteen in de kiem weet te smoren.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Kenianen winnen Jouster Merkeloop

Joure - De tien kilometer in de 25ste editie van de Jourster Merkerloop werd in de stromende regen een prooi voor de Kenianen Daniël Yegon en Mary Ngendo.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Willem W Boko opnieuw de beste driejarige

Wolvega - De Fokkers Trofee was zaterdag het hoofdnummer op de drafbaan van Wolvega en had zoals elk jaar de lading van een Derby Revanche.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Drachten is een kweekvijver voor skitalent

BRAM BURUMA

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Drachten wil betrokken badmintonners

Drachten - De badmintonners van het eerste team van BC Drachten versloegen zaterdag in de tweede wedstrijd van dit seizoen Huizen’96. Vorig seizoen kwam Drachten net tekort voor het kampioenschap en of er nu meer in zit dan spelen in de derde divisie, daar wil Eric Annema als hoofdtrainer van de club dan nog maar niet te veel op vooruitlopen.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

De Hoeve verliest vroege topper

De Hoeve - De korfballers van Exakwa uit Lelystad hebben zaterdagmiddag in een kleddernat en ‘suterich’ De Hoeve de vroege topper in de eerste klasse B nipt gewonnen. Thuisclub De Hoeve was zonder meer gelijkwaardig, maar slaagde er net niet in het punt te incasseren.

Sportmaandag, 1 oktober 2007

Valse start B-league teams van VC Sneek

Capelle/Sneek - De B-league teams van volleybalclub Sneek zijn zaterdag de competitie met een nederlaag begonnen. De dames waren in Capelle aan de IJssel niet opgewassen tegen de gelijknamige club, dat samen met het uit de eredivisie gedegradeerde Weert wordt gerekend tot de titelkandidaten. Ook de heren van Sneek begonnen de nieuwe competitie met een nederlaag tegen Twente’05.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties