De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 januari 2014.

Hoofdartikelvrijdag, 10 januari 2014

Nee tegen toetscultus breekt eindelijk door

Het heeft lang geduurd - enkele tientallen jaren - maar eindelijk is er een doorbraak: het verzet tegen de vertoetsing van het (basis)onderwijs wordt steeds algemener en de weerzin tegen bijvoorbeeld de Cito-toets wordt steeds meer omgezet in verzet. Tot voor kort moesten tegenstanders van de doorgeslagen toetscultuur zich verantwoorden; nu moeten de voorstanders van de toetstoestanden dat.

Regiovrijdag, 10 januari 2014

Evangelische school mag niet beginnen

Drachten | Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs geeft geen toestemming voor de oprichting van een nieuwe evangelische basisschool in Drachten. Dekker heeft de plannen afgekeurd omdat hij de ingediende leerlingenprognoses niet overtuigend vindt. Stichting Evangelische Basisschool Drachten gaat tegen het besluit in beroep.

Regiovrijdag, 10 januari 2014

Goede voornemens zorgen voor extra drukte in Friese sportscholen

De feestdagen zijn weer achter de rug en dat is voor veel mensen een motivatie om de sportschool in te duiken. De sportscholen in Fryslân beleven steevast topmaanden in het begin van het jaar.

Regiovrijdag, 10 januari 2014

Stichting gaat bosbeheer doen in Franekeradeel

Franeker | Een nieuwe stichting gaat het bosbeheer doen voor de gemeente Franekeradeel. Tot nu toe schoot het bosbeheer er in die gemeente vaak bij in. ,,Het onderhoud was minimaal, dit is een heel mooie oplossing”, zegt wethouder Joke Osinga.

Regiovrijdag, 10 januari 2014

Game Jam strijkt neer in Leeuwarden

Leeuwarden | Op meer dan driehonderd locaties verspreidt over de hele wereld gaan zo’n 16.000 mensen op 24 januari aan de slag om binnen 48 uur een complete game te ontwikkelen. Een van de locaties is de Blokhuispoort in Leeuwarden, waar minimaal zeventig deelnemers worden verwacht. ,,Studenten, gamedesigners, ICT’ers, maar ook professionele ontwikkelaars: het is een heel breed publiek dat naar Leeuwarden komt”, zegt Tim Laning, een van de organisatoren van de Leeuwarder Game Jam.

Sportvrijdag, 10 januari 2014

Column Thijsje Oenema: Een leeg gevoel en nieuw doel


Sportvrijdag, 10 januari 2014

EK-debutant De Vries weet dat leeftijd maar weinig zegt

Hamar | Hij wordt komende zomer al 32. Toch maakt TVM-schaatser Douwe de Vries dit weekeinde pas zijn debuut op een groot internationaal schaatskampioenschap. Met zijn 31 lentes is de in Hallum geboren rijder desondanks niet de oudste debutant ooit op een EK. ,,Gelukkig niet”, grapt hij. ,,Voel ik me tenminste nog jong.”

Sportvrijdag, 10 januari 2014

EK is voor Nauta een soort luxe training

Ze moet zichzelf af en toe nog in de arm knijpen. Om erbij stil te staan hoe bijzonder het eigenlijk is. Want vorig jaar, weet Yvonne Nauta (22), had ze zich niet voor kunnen stellen dat dé olympische schaatsrel van 2014 om haar zou draaien. Sterker nog, toen had ze al een moord gedaan voor een plekje op het EK allround. Waar ze morgen debuteert alsof het de normaalste zaak van de wereld is. ,,Gek eigenlijk. Ik beschouw het nu als een luxe trainingswedstrijd voor de Spelen.”

Sportvrijdag, 10 januari 2014

Linksbuiten Manu is binnen, maar Cambuur zoekt vrolijk verder

Albufeira/Leeuwarden | Een zonnetje, of in ieder geval aangename temperaturen, inruilen voor triest Hollands winterweer. En dat toch met een glimlach doen. Dat was het geval bij SC Cambuur gisteravond. Want vlak voor het vertrek vanuit het Portugese Albufeira kwam er voor de Leeuwarders positief nieuws op transfergebied: Feyenoorder Elvis Manu is binnen. ,,De linksbuitenpositie is nu ingevuld, we zoeken nog verder naar meer versterkingen”, sprak algemeen directeur Gerald van den Belt vlak voordat hij in het vliegtuig stapte.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties