De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 10 januari 2018.

Economiewoensdag, 10 januari 2018

Zaak tegen staat om fosfaatarme kip en varken

Leeuwarden - Varkens- en pluimveehouders stappen definitief naar de rechter om de beslissing over het schrappen van de zogeheten POR-regeling (Regeling ontheffing productierechten Meststoffenwet) teruggedraaid te krijgen. Het schrappen van de regeling kost de varkens- en pluimveehouderij volgens brancheorganisaties miljoenen euro’s. De rechtszaak dient op 15 februari.

Economiewoensdag, 10 januari 2018

Noordoost-Fryslân hoopt op overnachters door LF2018

Leeuwarden - Mocht Leeuwarden onvoldoende overnachtingsplekken hebben voor de toeristenstroom door LF2018, dan kunnen ze volgens een groep ondernemers uit Noordoost-Fryslân makkelijk elders terecht.

Hoofdartikelwoensdag, 10 januari 2018

Blinde vlek EU op buitenlands terrein

Het protest in Iran lijkt te zijn geluwd, maar niet omdat de onderliggende oorzaken van de onvrede zijn aangepakt. Integendeel, met het geweld waarmee het regime de betogingen heeft gebroken, bewijst de heersende islamitische elite nog maar eens hoe repressief zij is.

Regiowoensdag, 10 januari 2018

Nieuw college Leeuwarden bezuinigt op sociale hulp

Leeuwarden - Het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Leeuwarden gaat fors bezuinigen om het jaarlijkse tekort van twaalf miljoen euro op de zorgtaken weg te werken. Dat staat in het gisteren gepresenteerde collegeprogramma. Minima worden volgens de plannen ontzien, de zorg wordt anders georganiseerd en de ambtenaren die met pensioen gaan worden niet allemaal vervangen. Dat zijn enkele maatregelen die het college voor de komende jaren wil gaan nemen.

Regiowoensdag, 10 januari 2018

Mogelijk ander college voor twee maanden op Ameland

Nes - De kans is aanwezig dat Ameland een nieuw college krijgt om het eiland de laatste twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen te besturen.

Regiowoensdag, 10 januari 2018

Stempel ‘verwarde mensen’ werkt stigmatiserend

Leeuwarden - Uitlatingen van bestuurders over opnames en overlast van verwarde mensen werken stigmatiserend. Dat vindt Ton Dhondt, psychiater en lid van de raad van bestuur van de GGZ Friesland. De afgelopen weken lieten onder meer korpschef van de nationale politie Erik Akerboom en de burgemeesters Fred Veenstra van de Fryske Marren en Harry Oosterman van Ooststellingwerf zich uit over de overlast van verwarde mensen.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 januari 2018

Azië stijgt op ranglijst christenvervolging

Ermelo - Meer dan 215 miljoen vervolgde christenen ervaren zware tot extreme vervolging om hun geloof. Dat blijkt uit de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging 2018 die Stichting Open Doors vandaag publiceert. Noord-Korea voert – voor het zeventiende jaar – opnieuw de ranglijst aan, maar opvallender is dat Afghanistan daar maar net achter zit. Pakistan staat op de nummer vijf-positie op de lijst. Ook in India nam het aantal geweldsincidenten toe tegen christenen.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 januari 2018

Billboards om bevolking wakker te schudden

Op 28 billboards langs snelwegen verschijnen een week lang teksten als ‘strafkamp omdat ik geloof’. Het lijkt er op dat met steeds schokkender campagnes aandacht gevraagd moet worden voor de schrijnende geloofsvervolging.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties