De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 februari 2004.

Bijschriftdinsdag, 10 februari 2004

Brood uit de hemel

Toen de Israëlieten, na de uittocht uit Egypte, in de woestijn kwamen, was er een sfeer van ontevredenheid

Economiedinsdag, 10 februari 2004

Geen koeien maar melkschapen op stal

Kollumerpomp –Samen met zijn vriendin Dineke van der Laan (30) neemt Wieger Kuiken (32) uit Kollumerpomp de melkveehouderij van zijn vader over. Het boerenleven bleef aan Wieger, geboren en getogen op de boerderij, trekken. Hij liet zijn kantoorbaan bij het Bureau Heffingen, onderdeel van het ministerie van landbouw in Assen, voor wat het was.

Hoofdartikeldinsdag, 10 februari 2004

Hoofddoek…

Het wetsvoorstel om het dragen van hoofddoeken en andere uitingen van religieuze overtuiging op Franse scholen te verbieden, neemt vandaag een belangrijke horde. Naar verwachting zal een meerderheid in de Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer, instemmen met de wet die ,,het dragen van alle opvallende religieuze symbolen op openbare scholen’’ verbiedt: de zogenaamde ‘sluierwet’. Daarna moet de wet nog naar de Senaat die er waarschijnlijk ook weinig bezwaren tegen zal inbrengen.

Regiodinsdag, 10 februari 2004

CDA-meldpunt tegen eigen kabinetsmaatregelen

Leeuwarden – Met fronsende wenkbrauwen vernamen premier Balkenende, fractievoorzitter Verhagen en partijvoorzitter Van Bijsterveldt van het voornemen van de CDA-fractie in Fryslân om een meldpunt in te stellen voor ‘mensen die door de opeenstapeling van kabinetsmaatregelen in de knel komen te zitten’. De Friese fractievoorzitter Ad van der Ham heeft de landelijke partijgenoten er echter van weten te overtuigen dat van een scheuring geen sprake is, waarna de ongerustheid in Den Haag heeft plaatsgemaakt voor begrip. Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur is het telefonisch meldpunt operationeel.

Regiodinsdag, 10 februari 2004

Marine heeft het moeilijk met de gifvaten

Den Helder - Stel: een vrachtwagenchauffeur arriveert in Den Helder, met een lading stoeptegels die hij in Den Haag heeft opgepikt. Bij controle blijkt dat er 63 tegels missen, en de aannemer stuurt drie fietsers eropuit om ze op te sporen. ,,Heeft u een beeld?” Overste N. Vasseur van de Mijnendienst der Koninklijke Marine laat een stilte vallen. Als zijn gehoor instemmend knikt, gaat hij verder. ,,Welnu. Zo moeilijk als die fietsers het hebben om de tegels te vinden, zo moeilijk is het voor ons om de gifvaatjes op te sporen”.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 februari 2004

De kerk als een heelmakende gemeenschap

Tot voor kort leefde het onderwerp healing (genezing/heelheid) niet echt in de kerken. Het gaf veel mensen de onmiddellijke associatie aan kwalijke praktijken van al te enthousiaste ‘gebedsgenezers’ uit de pinksterbeweging. Is het eerste wat de doorsnee-Nederlander bij deze term in de gedachte komt niet het tenenkrommend optreden van het genezend medium Jomanda uit Tiel? Wout van Laar vindt die Hollandse kopschuwheid bij dit thema echter niet op zijn plaats.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 februari 2004

Alpha-cursus is soms minder geschikt voor katholieken

In elk dekenaat een Alpha-cursus. Dat is de wens van het Katholiek Alpha Centrum in Den Haag, zo meldde deze krant zaterdag. In het Noorden zijn er nog weinig parochies die werken met de kennismakingscursus voor het christelijk geloof. Tom Knippers legt uit waarom de Alpha-cursus in de huidige opzet inhoudelijk minder geschikt is voor katholieken die voor het eerst weer toenadering zoeken tot geloof en kerk.

Sportdinsdag, 10 februari 2004

Damclub Gorredijk wint Bondsavond

Drachten - De dammers uit Gorredijk zorgden maandagavond voor een grote verrassing door de 33ste Bondsavond van de Provinciale Friese Dambond te winnen.

Sportdinsdag, 10 februari 2004

Heerenveen 2 te sterk voor FC Utrecht

Heerenveen - De beloften van Heerenveen blijven uitstekend presteren. Het team van trainer Jan de Jonge won maandagavond de thuiswedstrijd tegen de talenten van FC Utrecht met 2-1.

Sportdinsdag, 10 februari 2004

Edman en Van Steeg geschorst

Heerenveen – Erik Edman mist woensdagavond het competitieduel van Sportclub Heerenveen in Waalwijk tegen RKC.

Sportdinsdag, 10 februari 2004

Rocky Siberie speelt voor volk en vaderland van de Antillen

Leeuwarden – Richmar ‘Rocky’ Siberie is geselecteerd voor het eerste WK kwalificatieduel van de Nederlandse Antillen tegen Antigua. Een geweldige eer voor de aanvaller die ook bij Cambuur Leeuwarden wil laten zien wat hij in huis heeft.

Weerdinsdag, 10 februari 2004

Perioden met regen

Vanavond en vannacht krijgen we perioden met regen. Er kan in die periode 10 - 15 mm neerslag vallen. Het kwik zakt tot 4 à 5 graden, bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Morgen eerst nog regen, later overdag droog. Maxima rond 8 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties