De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 10 februari 2010.

Cultuurwoensdag, 10 februari 2010

Nieuwbouw Drents Museum live te volgen via webcam

Assen - Het Drents Museum in Assen heeft een webcam geplaatst op de bouwplaats van de nieuwe tentoonstellingsvleugel. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Drenthe gemeld. Belangstellenden kunnen via de website van het museum (www.drentsmuseum.nl) of de provincie Drenthe (www.drentsmuseum.drenthe.nl) live meekijken met de bouw van de vleugel.

Cultuurwoensdag, 10 februari 2010

Oproep Snekers om oude instrumenten te doneren

Sneek - Tijdens het optreden Tribute2BobMarley zaterdag in Het Bolwerk in Sneek, wordt het publiek opgeroepen oude muziekinstrumenten in te leveren. Deze instrumenten worden geschonken aan jonge Afrikaanse muzikanten en artiesten voor de actie Instrument4Africa.

Economiewoensdag, 10 februari 2010

Starters NO-Fryslân krijgen korting op deelname beurs

Dokkum - Jonge ondernemers uit Noordoost-Fryslân die besluiten zich in te schrijven voor de Bedrijven Contactdagen (BCD) in Leeuwarden, krijgen 50 procent korting op de deelnamekosten.

Economiewoensdag, 10 februari 2010

Succes Fries Mobiliteitscentrum

Leeuwarden - Het Mobiliteitscentrum Fryslân heeft vorig jaar 375 van 620 mensen die hun baan dreigden te verliezen vanwege de crisis, succesvol geholpen bij het vinden van ander werk. Dit is een succespercentage van bijna 61 procent. Voor de komende maanden verwacht het centrum een grote toestroom uit de bouw.

Hoofdartikelwoensdag, 10 februari 2010

Een uitweg...

Obama is Nixon niet. Afghanistan is niet Vietnam. Toch kan met de nodige reserves een vergelijking worden gemaakt tussen beide oorlogen.

Regiowoensdag, 10 februari 2010

Op stel en sprong op het vliegtuig naar Haďti

IJlst - De chaos na de aardbeving in Haďti greep verloskundige Annet Nellen uit IJlst zo aan, dat ze besloot om haar hulp aan te bieden. Vandaag zit ze in het vliegtuig, op weg naar Haďti.

Regiowoensdag, 10 februari 2010

‘Eurokaartje in bus onverantwoord’

Leeuwarden - De bussen in Fryslân nemen in de vakanties waarschijnlijk geen passagiers meer mee voor een euro per rit. Gedeputeerde Staten (GS) vinden het financieel niet verantwoord om het 1-eurokaartje opnieuw te faciliteren.

Regiowoensdag, 10 februari 2010

De hele Beuckelaer leeft mee met dankbare eeuwlinge

Sint Annaparochie - Heel veel mensen denken vandaag aan Neeltje van Slooten - de Bildt, die honderd wordt. Dat doet haar goed.

Regiowoensdag, 10 februari 2010

Meer tijd voor geluidsstudie naar de JSF

Leeuwarden - De vaste kamercommissie van Defensie gaat pas verder praten over de aanschaf van de JSF-straaljager, als duidelijk is hoeveel geluid het toestel werkelijk maakt. Dat is een enorme opsteker voor Fryslân. De regio vraagt al maanden om meer geluidsinformatie, om zeker te zijn dat de regio niet onleefbaar wordt door het lawaai.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 februari 2010

Einde predikantsvacature in Leeuwarder Grote Kerk

Leeuwarden - De vacature die er jaren was voor een predikant voor de Leeuwarder Grote Kerk is opgeheven. Sinds 1 januari is ds. R.E. Nummerdor voor 12 uur per week aan de protestantse wijkgemeente Rondom de Grote Kerk verbonden. Kerkelijk werker M.A. Beeke had al een vast contract voor 28 uur per week.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 februari 2010

‘Vrijheid van godsdienst in Marokko niet slechter’

Den Haag - Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken meent dat er geen sprake is van verslechtering van de vrijheid van godsdienst in Marokko. Dat heeft hij geantwoord op Kamervragen van de Tweede Kamerleden Van der Staaij (SGP), De Roon (PVV) en Voordewind (ChristenUnie) over de uitzetting van vijf zendelingen uit Marokko.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties